NOVA SURADNJA BOTTEGA VENETE I SLAVNOG GAETANA PESCEA: Nakon unikatnih stolaca oduševili torbicama

Suradnja je predstavljena na Tjednu dizajna u Milanu a otkriva dva modela zelenih torbica inspiriranih prirodnim krajolicima

Bottega Veneta

Sjećate li se revije modne kuće održane na jesen 2022. na kojoj su uzvanici sjedili na unikatnim stolcima čiji su dizajn i priča objedinjeni pod nazivom Come Stai? Priča je to o projektu modernističkog talijanskog arhitekta i dizjanera, 83-godišnjeg Gaetana Pescea i Matthieua Blazyja, dizajnera kuće Bottega Veneta, ona koja spaja jedinstvena dostignuća dizajna dva kreativna uma, ona koja je tržištu ponudila i mogućnost kupnje ovih atraktivnih komada po cijenom od 8000 eura za komad.

Bottega Veneta 

Bottega Veneta 

A da ta suradnja nije bila samo pokušaj potvrđuje i nastavak suradnje. Naime, nova suradnja pod nazivom "Vieni a Vedere" je predstavljena na nedavno održanom milanskom Tjednu dizajna u prostoru Bottega Veneta Montenapoleone butika u Milanu, i predstavlja Pesceov debitantski pothvat u dizajnu torbi. Pod nazivom My Dear Mountains i My Dear Prairies, predstavljene su dvije su torbe inspirirane prirodom. Prva torba nadahnuta je istoimenom instalacijom Pescea, dizajniranom za Aspen Art Museum, a ono što ovu torbu čini posebnom je dizajn izlazećeg sunca koje se pojavljuje iza dvije planine. Torbu upotpunjuje prepoznatljiva Bottega Veneta intrecciato tkana koža. 

Profimedia 

Bottega Veneta 
Bottega Veneta 

Druga je torba model inspiriran valovitim travnatim brežuljcima. Izrađena od heklane kožne torbe u sedam nijansi zelene prem riječima Pescea budi optimizam.

Bottega Veneta 

Profimedia 

Bottega Veneta 

Zanimljivi kratki video otkriva više o samim torbama, koje su odraz doživljaja djetinjstva slavnog Gaetana, i o njihovoj izradi, a ovaj je projekt zasigurna potvrda da ovaj dvojac nastavlja s odličnim suradnjama.