VRIJEME JE ZA LJETNE MODNE LOOKOVE: Kolekcija za plažu Givenchy Plage osvaja sezonskim modelima

Capsule kolekcija je nadahnuta stilom i nježnim bojama vile Les Clos Fiorentina velikog Huberta de Givenchyja a od detalja posebno privlači nova verzija omiljene Voyou torbe

Givenchy

Ljeto može početi i prije nego što se to dogodi i kalendarski, barem prema onome što donosi Givenchyjeva linija odjeće za plažu. Nadahnuta stilom i nježnim bojama očaravajuće vili Les Clos Fiorentina koja se nalazi u Saint Jean Cap Ferratu, na morskom imanju Huberta de Givenchyja, kolekcija Givenchy Plage tako dobro spaja snagu brenda i odjeću te dodatke za (ne bilo kakvu) plažu.

Givenchy 

Capsule kolekcija ovdje je s ciljem spajanja ljetnog, opuštenog glamur stila Francuske rivijere i kalifornijskih korijenakreativnog direktora brenda Matthewa M. Williamsa. Dok je istraživao arhive Givenchyja, Matthew M. Williams je naišao na slike najranijih kupaćih kostima osnivača modne kuće, a koji su bili predstavljeni na reviji u New Yorku 1952. godine. Reakcija američkog tržišta je bila izuzetno povoljna što je bio i više nego dobar poticaj na kreiranje budućih Givenchy kolekcija odjeće za plažu. Zato je Givenchy Plage kolekcija za 2023. sasvim logičan nastavak, veza prošlosti i sadašnjosti.

Givenchy 

“Svjetlost je drugačija na jugu Francuske: Monsieur de Givenchy volio je Le Clos Fiorentina zbog njegove zaštićene prirodne ljepote i opuštene elegancije koja je bila daleko od njegovog užurbanog života u Parizu. Za Givenchy Plage želio sam istražiti taj stil života kroz svjetlo i boju, posebno biserno ružičaste fasade koje su tako tipične za tu regiju,” rekao je kreativni direktor Givenchyja Matthew M. Williams.

Givenchy 
Givenchy 


Posebno su zanimljive sezonske varijacije modnih dodataka - od nove verzije Givenchyjeve Voyou torbe u obliku slamnate košare do obožavane G-Tote shopper torbe, ali i igra koja spaja osnovne boje brenda s pink bojom, prugicama, biserima, lanom, denimom, motivom lanaca, fino tkanim makrameom i ljetnom obućom.

Givenchy 

Givenchy 

Sve sa željom da se kao i u vrijeme Huberta de Givenchyja istakne ljepota i snaga glamura francuske rivijere, života u klubovima uz more, a zanimljivo je kako Givenchy ovom kolekcijom uvodi i novost - po prvi put kupaći kostimi dolaze s QR kodom koji pruža sve informacije o održavanju i njezi, proizvodnji te korištenju recikliranih materijala u proizvodima i pakiranjima. Givenchy Plage kolekcija je dostupna od sredine svibnja.