CHANEL: Što se krije iza priče inspirirane modnim bestijarijem

Ova je kolekcija spoj rado viđene chanelovske klasike te odlične tematske igre s motivima mačića, korgija, zečeva, lastavica ali i srna, jelena te kamelija

Chanel

Chanelova revija održana na pariškom tjednu visoke mode kao najava haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2023. jedna je od onih revija koje pozivaju na uživanje u predstavljenim modelima ali i na uživanje u priči koja se nalazi iza ove savršene modne predstave.

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

A priča govori kako je osnovna točka za ovu kolekciju bio stan Gabrielle Chanel na pariškoj adresi Rue Cambon 31, u koji je Virginie Viard, Chanelova kreativna direktorica, povela Xavier Veilhan, umjetnika koji već neko vrijeme oblikuje umjetnički doživljaj brenda, kako bi okruženi predmetima, skulpturama te crtežima s motivom lavova (čini se da su lavovi stvarno u modi), jelena, srna, ptica i deva, kreirali još jednu nezaboravnu modnu predstavu.

Chanel 

Viard je zamolila Veilhana da reinterpretira bestijarij stana, te je tako nastala kolekcija u čijim se motivima odražava zanimljiv svijet životinja. Izvezeni na kratkim odijelima od tvida i kaput haljinama, mačići, korgiji (da, da omiljeni psi kraljice Elizabete II), zečevi i lastavice našli su svoje mjesto na modnom pladnju sa srnama, jelenima i kamelijama, simbolom kuće.

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

A priča o kolekciji još je impresivnija kada se zagledate u likove jedanaest monumentalnih životinja izrađenih od drva, kartona i papira, koje su dio odlično osmišljene scenografije koju potpisuje Xavier Veilhan.

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

Chanel 

A što nas je posebno oduševilo? Odijela protkana elementima uniformi mažoretkinja, dvoredno kopčani sakoi, cilindrični šeširi, leptir mašne, bijele rukavice, čizme na vezanje, svilenkasti ogrtači i plisirane suknje, smoking košulje, šljokice, volani, podsuknje...

Chanel 

A kao i u svakoj drugoj modnoj priči s happy endom i ova je svoj kraj obilježila čarobnom mladenkom (model Anna Ewers) koja je pistom lepršala u prozračnoj mini haljini s izvezenim motivom lastavica a sve u savršenom skladu s trendi velom, leptir mašnom te zlatnim čizmama.