MAREDO VEČERA PUNA IZNENAĐENJA: Uživalo se u zalogajima od gorućih svijeća te jelima s porukom

Zagrebački restoran Maredo ugostio je chefa Marka Đuraševića

Maredo Grill

U utorak 7. veljače omiljena zagrebačka restoranska adresa, restoran Maredo, je bio ispunjen do zadnjeg mjesta. Razlog je bilo gostovanje chefa Marka Đuraševića koji je karijeru gradio radeći po prestižnim španjolskim restoranima, uz bok nekim od najznačajnijih imena moderne gastronomije. Uz njegovo se ime vežu jela koja privlače kako tehničkom izvedbom tako i estetikom te porukom koju poručuju.

Maredo Grill  Chef Marko Đurašević

Za gostovanje u restoranu Maredo chef Đurašević je osmislio jelovnik od pet sljedova objedinjen nazivom Terra et Mare, te pokazao kako se spajaju pažljivo birane lokalno uzgojene namirnice, okusi mora i kraja.
U ugodnoj atmosferi uz glazbene izvedbe Tene Vodopije, osoblje restorana goste je dočekalo savršeno rashlađenom čašom Allart & Fils Brut Reserva šampanjca dok je na stolu goste dočekao Amuse Bouche, zalogaji u izuzetno atraktivnom formatu – goruće ali jestive, mazive svijeće.

Slijed za slijedom bio je ukusno putovanje, od juhe od bijelih šparoga poslužene uz atraktivne komadiće jestiva paške čipke nadjevene kremom od paškog sira, preko jela koje je privuklo nazivom “Sekvencija kvarnerskog škampa” a koja je privukla atraktivnom prezentacijom, te jela “Riba i plastika” koja je pozvala na promišljanje o važnosti konzumiranja domaće ribe ali i pitanje ekologije i održivosti. Za četvrti slijed chef Đurašević je uz pomoć vrhunskog Maredo tima goste večere iznenadio tanjurom pod nazivom “Janjeći Royale” u kojem su se prožele teksture graška, bosiljka, paškog sira te teksture janjećeg Katsuobushija, foie grasa i janjećeg toffeeja, posluženo uz odličan wine pairing, čašu Matoševićeve crne Grimalde.

Za slatki kraj uživalo se u "Pure White" desertu, skuti od kozjeg mlijeka, bijele čokolade, bijelog tartufa zaokružene teksturom badema. Večera se potvrdila kao odličan omjer inovacije i kreativnosti, što potvrđuje snagu chefa Đuraševića ali i odlične gastro poteze chefa Marija MiheljaMaredo tima što je i više nego dobar razlog za pratiti najave za buduća gastro druženja.