NOVA KUHARICA SLAVNE ŠAMPANJSKE KUĆE KRUG: Otkrijte jela inspirirana limunom koja potpisuju slavni chefovi

Zanimljiva suradnja za rezultat nudi više od stotinu recepata objedinjenih u knjizi recepata pod nazivom 'The Zest is Yet to Come'

Krug

Svake godine slavna šampanjska kuća Krug, u skladu sa svojom filozofiju, odaje počast odabranom skromnom sastojku, pojedinoj namirnici, te upućuje poziv renomiranim chefovima koji su dio Krug Ambassade kako bi osmislili jela u kojima je glavni sastojak upravo odabrana namirnica, jela koja bi poslužili uz najnovija izdanja šampanjaca Krug Grande Cuvéea i Krug Roséa. Kroz dosadašnju suradnju s renomiranim chefovima Krug je odao počast riži, luku, jajetu i papru i to kroz kreaciju jela koja se savršeno sljubljuju s Krug šampanjcima.

Krug  Chef Cheng

Ove godine Krug je zadao posebno zanimljiv zadatak, pripremu jela s limunom. Projektu se pridružilo 112 međunarodnih chefova, a pripremili su jela koja se skladno slažu sa 171. izdanjem Krug Grande Cuvéea i 27. izdanjem Krug Roséa.

Chefovi koji su sudjelovali u projektu dolaze iz 25 zemalja i objedinjuju snagu od čak ukupno 113 Michelinovih zvjezdica kojima su ovjenčani njihovi restorani, a njihova su jela s limunom objedinjena u knjizi recepata pod nazivom “The Zest is Yet to Come”. Chefovi kao što su Anne-Sophie Pic, Tim Raue, Hélène Darroze, Juan Amador, Umberto Bombana, Guillaume Galliot, Enrico Bartolini, Hiroyuki Kanda, Tristin Farmer, Björn Frantzén, Pepijn Vanden Abeele, Aldo Sohm i drugi, su pokazali što znači inspiracija na zadanu temu i što učiniti ako vam život posluži limune.

Krug 

U ovom su projektu chefovi su surađivali s majstoricom Krug podruma Julie Cavil, a među odličnim receptima za istaknuti je kolač od limuna Hélène Darroze, koji se savršeno slaže s aromama zrelih citrusa 171. izdanja Krug Grande Cuvée, grgeč pečen u tavi, s limetom beurre blanc, kavijarom i prstima limete prema receptu chefice Nine Compton koji odlično ističe intenzivnu svježinu 27. izdanja Krug Roséa a za istaknuti je i rekonstruirani trompe-l’oeil limuna chefa Arnauda Lallementa.

Krug  Chef Helene Darroze_Recipe

Krug  Chef Anne Sophie

Krug  Chef Nina Compton

„Svakodnevno radim s kreativnim talentima, i enolozima i chefovima, i zadivljena sam ne samo njihovim vještinama, nego i time koliko smo slični. Kao što ja radim sa šampanjcem, chefovi oživljavaju svoje kreacije kombinirajući zanimljive sastojke. Grožđe ili limun, mješavine ili recepti, sve vodi do raznolikosti okusa, kultura i inspiracija,” povodom ove suradnje poručuje Julie Cavil, voditeljica podruma Krug.

Knjiga s receptima "The Zest is Yet to Come" dostupna je na francuskom, engleskom, talijanskom, japanskom, njemačkom i korejskom jeziku.