Vaze su već neko vrijeme više od posuda u koje odlažemo cvijeće i to zahvaljujući zanimljivim dizajnerskim rješenjima koja su vaze nametnule kao neizostavni dekorativni detalj u uređenju interijera. Nezaobilazne su vaze (ali i posude, svijećnjaci i raznoliki uporabni detalji) čiji su oblici inspirirani ljudskim tijelom ili dijelovima tijela, skulpture koje su jednostavno neodoljive.

Anissa Kermiche Love Handles vaza
Anissa Kermiche Anissa Kermiche, Love Handles vaza

Od umjetnika čiji je dizajn inspiriran upravo ženskim tijelom posebno se ističe keramičarka Anissa Kermiche čiji se predmeti nalaze i u domovima Gigi Hadid i Gwyneth Paltrow, a čija je Love Handles vaza s naglašenim oblinama ženskog tijela uglavnom rasprodana bez obzira na to što joj cijena zamalo doseže vrijednost od 400 eura.

Anissa Kermiche vaze
Anissa Kermiche Anissa Kermiche

Na listi obožavanih brendova su i talijanske dizajnerske kuće: Seletti s vazom u obliku organa srca dostupnom u bijeloj ali i staklenoj te zlatnoj varijanti te brend Fornasetti koji na svojim vazama uz motiv leptira slavi lice operne pjevačice Line Cavalieri. Nezaobilazan je i američki dizajner Jonathan Adler koji privlači vazama Salvador, inspiriranim Salvadorom Dalíjem, čija se cijena po komadu kreće oko stotinu eura.

Seletti Love in Bloom vaza
Seletti Seletti, vaza Love in Bloom
Jonathan Adler Salvador vaze
Jonathan Adler Jonathan Adler, vaze Salvador

Omiljena je i vaza Kirby koju potpisuje dizajnerski brend Talbot & Yoon, a koja je perfect match za sve ljubitelje duhovitog i pomalo ekstravagantnog dizajna. Idealna za manje cvjetne dekoracije ili samo jedan cvijet, savršen je centerpiece kako za police u dnevnom boravku ili čak u kupaonici.

Kirby vaza
Talbot & Yoon Talbot & Yoon, vaza Kirby