Proljeće obično znači da se odlučujemo na poneke promjene i dodatke u garderobi, ali i u uređenju interijera. Te promjene ne moraju biti velike jer čak i mali dodaci mogu značajno utjecati na cjelokupan dojam životnog prostora.

Iako je Net-a-Porter najpoznatiji po prodaji odjeće renomiranih dizajnerskih brendova, također je mjesto za pronalaženje luksuznih potrepština za dom. Direktorica brenda Libby Page otkrila je u koje dekorativne elemente se trenutačno najviše isplati ulagati – od pokrivača do keramike u zemljanim tonovima.

Bogate nijanse zelene

Prema riječima direktorice Net-a-Portera, zelena boja sa svim svojim varijacijama ne dominira samo modnim kategorijama. "Bilo na zidovima, sofama ili naglašenim komadima kao što su vaze i zdjele, ovo je omiljena nijansa godine", otkrila je.

Keramika organskog izgleda

"Iako trend nije započeo ove godine, organski oblici i teksture na keramici su i dalje izuzetno popularni. Tople nijanse na prirodnim materijalima, poput gline i kamena, su najpoželjnije, a krem, bež i terakota su najbolji izbor", kaže Page.

Zaobljeni ukrasi

Trend zaobljenog dizajna, koji posljednjih mjeseci dominira svijetom interijera, ne zaustavlja se na namještaju. Dekorativni dodaci zakrivljenih oblika, pa čak i stolnjaci s valovitim rubovima, komadi su koji će domu dati svjež i moderan izgled.

Meke teksture

"Ove godine tekstura je postala ključna i vidimo važnost njezine upotrebe na mekom namještaju. Popularni su dodaci s teksturiranim uzorcima, poput pletenih tepiha, a idućih mjeseci očekujemo snažnu reakciju ljubitelja interijera na komade kao što su jastuci koji imitiraju ovčje krzno", otkrila je direktorica Net-a-Portera.

Izvor: Elle.rs