Dom je, baš kao i naša garderoba, odraz nečije osobnosti, stoga njegovom uređenju pristupamo promišljeno. Stručnjaci za uređenje interijera za 2023. predlažu pet glavnih trendova, a fokus će biti na funkcionalnosti, održivosti i dugotrajnosti.

1. Bijele kuhinje

Potpuno bijele, neutralne kuhinje ove će godine srušiti s trona trend tamoplavih i tamnozelenih kuhinja. Ovaj svijetli bezvremenski stil izgleda predivno u kombinaciji s mjedenim i drvenim detaljima.

2. Skulpturalne siluete

Moderni retro stil dominirat će dnevnim boravcima, čime se prostoru daje dašak glamura. Luksuzni materijali dat će prostoru dojam uglađenosti, dok će otkačeni namještaj zanimljivih oblika stvoriti jedinstven raspored doma.

3. Zemljani tonovi

Sve nijanse smeđe i ružičaste obilježit će 2023. godinu. Viđat ćemo i više kremastijih, toplijih bijelih i zemljanih tonova tamnosmeđe. Konačno se opraštamo od sivila, a u prostor unosimo živost crvenim detaljima, od bordo do terakota nijanse.

4. Upečatljivi dodaci za stol

Dodajte karakter sobi i oduševite goste kreativnim dodacima za stol poput kariranog stolnjaka, oslikanog posuđa ili staklenih svijećnjaka.  

5. Slojevita rasvjeta

Slojeviti raspored rasvjete nalik onome u butik hotelima bit će trend ove godine. Od plafonjera i podnih lampi do stolnih i zidnih svjetiljki, stvorite predivnu atmosferu u domu promišljenim rasporedom lampi, svjetiljki i plafonjera.