Ljubitelji vrhunske arhitekture i dizajna dobro znaju kakvu je ostavštinu svijetu ostavio Frank Lloyd Wright, američki arhitekt i dizajner interijera koji je projektirao više od 1000 objekata od kojih je skorom 500 izgrađeno. Kroz svoj rad je isticao i važnost tzv. "organičke arhitekture” kojom je nastojao kreirati sklad između ljudi i prirode.

Frank Lloyd Wright kolekcija Racine by Steelcase
Steelcase 

Zato je i više nego zanimljivo kako se nedavno Steelcase, tvrtka poznata po dizajnu vrhunskog uredskog namještaja, udružio sa Zakladom Frank Lloyd Wright a sve kako bi zajedničkim snagama tržištu predstavili liniju namještaja savršenog za radne prostore, kako u uredima tako i u prostorima unutar domova. Ova suradnja nije nova, jer veliki je Wright još 1939. godine surađivao sa Steelcaseom dok je razvijao projekt namještaja za urede u zgradi tvrtke S. C. Johnson & Son, kada je i stvorio radni stol i stolicu kao primjer izuzetnog inovativnog dizajnerskog senzibiliteta.

Frank Lloyd Wright kolekcija Racine by Steelcase
Steelcase 

Taj se dizajn ali i filozofija slavnog Franka Lloyda Wrighta pretočio u novu kolekciju "Frank Lloyd Wright Racine" u sklopu koje su dostupni radni stolovi, pripadajući stolci te dodatni elementi (zakrivljeni ormarići za pohranu, integrirana košara za otpatke i gornja polica s organizatorom protoka papira) stilom i obradom identični originalima ali nešto većih dimenzija i od više materijala, sve kako bi pružili što je moguće bolji odgovor potrebama današnjice.

Frank Lloyd Wright kolekcija Racine by Steelcase
Steelcase 

Cijena stolica, koje sada imaju šire sjedalo i mogu se naručiti s ili bez naslona za ruke, se kreću od 1808 do 2084 dolara, dok je za slavni stol potrebno odvojiti 9750 dolara.