STILSKE VAZE KOJE OSVAJAJU DOMOVE: Ženske obline ili organ srca, koja je vaš odabir?

Vaš dom i cvjetni aranžmani zaslužuju umjetničku notu

Anissa Kermiche Anissa Kermiche Love Handles vaza

Vaze su već neko vrijeme više od posuda u koje odlažemo cvijeće i to zahvaljujući zanimljivim dizajnerskim rješenjima koja su vaze nametnule kao neizostavni dekorativni detalj u uređenju interijera. Nezaobilazne su vaze (ali i posude, svijećnjaci i raznoliki uporabni detalji) čiji su oblici inspirirani ljudskim tijelom ili dijelovima tijela, skulpture koje su jednostavno neodoljive.

Anissa Kermiche  Anissa Kermiche, Love Handles vaza

Od umjetnika čiji je dizajn inspiriran upravo ženskim tijelom posebno se ističe keramičarka Anissa Kermiche čiji se predmeti nalaze i u domovima Gigi Hadid i Gwyneth Paltrow, a čija je Love Handles vaza s naglašenim oblinama ženskog tijela uglavnom rasprodana bez obzira na to što joj cijena zamalo doseže vrijednost od 400 eura.

Anissa Kermiche  Anissa Kermiche

Na listi obožavanih brendova su i talijanske dizajnerske kuće: Seletti s vazom u obliku organa srca dostupnom u bijeloj ali i staklenoj te zlatnoj varijanti te brend Fornasetti koji na svojim vazama uz motiv leptira slavi lice operne pjevačice Line Cavalieri. Nezaobilazan je i američki dizajner Jonathan Adler koji privlači vazama Salvador, inspiriranim Salvadorom Dalíjem, čija se cijena po komadu kreće oko stotinu eura.

Seletti  Seletti, vaza Love in Bloom
Jonathan Adler  Jonathan Adler, vaze Salvador

Omiljena je i vaza Kirby koju potpisuje dizajnerski brend Talbot & Yoon, a koja je perfect match za sve ljubitelje duhovitog i pomalo ekstravagantnog dizajna. Idealna za manje cvjetne dekoracije ili samo jedan cvijet, savršen je centerpiece kako za police u dnevnom boravku ili čak u kupaonici.

Talbot & Yoon  Talbot & Yoon, vaza Kirby