NOVI DOM BRADA PITTA: Zavirite u dizajnersku vilu u Los Angelesu sagrađenu sredinom prošlog stoljeća

Slavni glumac je vilu kupio od bogate nasljednice obitelji Getty koja je od njega kupila vilu s imanjem na kojem je živio s bivšom suprugom Angelinom Jolie

Profimedia

Slavni Brad Pitt nedavno je za nešto manje od 40 milijuna eura prodao raskošno imanje na obroncima Hollywood Hillsa koje je godinama bilo dom njemu i njegovoj bivšoj supruzi Angelini Jolie. Prodaja je bila dovoljno dobar poticaj za kupnju novog LA doma, a to u svijetu kupnje i prodaje luksuznih nekretnina i ne bi bila posebno zanimljiva vijest da se u ovoj potrazi za novim domom nije dogodila zanimljiva zamjena.

Profimedia 
Profimedia 

Naime raskošnu vilu i imanje Pitt je prodao Aileen Getty, nasljednici slavne i jedne od najbogatijih obitelji na svijetu, od koje je ujedno i kupio svoj novi dom, smješten također u istočnom dijelu Hollywood Hillsa u blizini Los Feliza. Getty je Pittu prodala svoju manju, staklenu kuću sagrađenu sredinom prošlog stoljeća i to za 5,5 milijuna dolara.

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Kuća je izgrađena 1960. i mjesto je koje odaje počast eri u kojoj je izgrađena, kako samim izgledom tako i s brojnim retro detaljima kao što su terrazzo podovi i stropovi s gredama. Velike staklene stijene pružaju obilje prirodnog svjetla te pogled koji puca na bujno zelenilo koje okružuje imanje. Kuća u obliku slova L prostire se na 200 kvadratnih metara, ima tri spavaće sobe a sve imaju tepihe upečatljive kobaltno plave boje, boje koja se provlači kroz brojne detalje unutar interijera i eksterijera vile.

Profimedia 
Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Terasa kuće pruža dovoljno mogućnosti za prihvaćanje prirode, s tropskim pejzažom i pogledom na gradska svjetla. Stražnje dvorište ima bazen i terasu, kao i hidromasažnu kadu od sekvoje i samostojeću saunu smještenu u zelenoj oazi imanja.

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Nova kupnja još je jedan dodatak koji Pitta potvrđuje kao arhitektonskog entuzijasta jer na njegovoj listi posjeda je i povijesna D.L. Jamesova kuća koju je sagradio poznati arhitekt Sumner Greene 1918. godine u blizini Carmel-by-the-Sea, kupljena prošle godine za 40 milijuna dolara i koja je navodno njegovo stalno prebivalište. Taj dom izgleda kao dvorac stare škole, s kamenom vanjštinom, prozorima na tornjićima i pogledom na strmu liticu s oceanske strane i poprilično je drugačija od rezidencije od stakla i čelika koju je Pitt sada kupio u Los Felizu.

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Profimedia 

Getty je opće poznata kao vlasnica prestižnih nekretnina, od konjičkog kompleksa Mulholland Drive, country side kuće u Malibuu, gradske kuće od cigle u New Yorku i naravno moderne vile iz sredine prošlog stoljeća u Los Felizu a koja sada pripada Pittu.