Svijet luksuznih putovanja dobro zna što stoji iza imena Rimowa, proizvođača visokokvalitetne prtljage. Osnovana u Kölnu 1898., Rimowa je postala jedna od sinonima za prestižnu prtljagu, poznata po svom ikoničnom dizajnu i težnji za izvrsnošću, te po prepoznatljivim aluminijskim komadima kofera i putne opreme. Ovaj brend je dio luksuznog LVMH konglomerata a osim njemačkom preciznošću I kvalitetom, pažnju (ovih dana) privlači i ostvarenom suradnjom unutar LVMH kuće, s Tiffany & Co.

 Duh suradnje Rimowa x Tiffany leži u bogatom naslijeđu oba brenda. Rimowa, poznata po preciznoj izradi i posvećenosti kvaliteti, izrađuje izuzetnu prtljagu od 1898. te ove godine slavi svoju 125. obljetnicu putujućom retrospektivnom izložbom koja je upravo otvorena u New Yorku. Njihova prtljaga se prepoznaje po legendarnim aluminijskim utorima koji su dio brenda već dulje od jednog stoljeća, i čine je simbolom trajnog luksuza.

Tiffany & Co. osnovan je 1837. godine i od tada je sinonim za luksuz i sofisticiranost, a njegove kutije za nakit poznate su po Tiffany plavoj boji. Uz sve spomenuto ova suradnja očito je savršen spoj. 

RIMOWA x Tiffany capsule kolekcija
Rimowa x Tiffany 

Surdanja se (za sada) odnosi na limited edition kolekciju koju čine tri komada putne prtljage, od kojih je svaki izrađen kombinacijom luksuznih materijala (Rimowa prepoznatljivog aluminija i polikarbonata) i detalja koji povezuju naslijeđe oba brenda te odražavaju ljepotu dijamanata.

RIMOWA x Tiffany capsule kolekcija
Rimowa x Tiffany 

Uz Rock Cut Cabin kofer te Jewelry Case, kolekcija sadrži kultnu Tiffany Blue kutiju za nakit s kožnim obrubom, a sve zajedno je odličan odraz estetike brendova. Svaki komad karakterizira i niz detalja, pa je tako posebnost kabinskog kofera i u Tiffany Blue plavoj površini koja se može personalizirati dodavanjem imena, monograma ili natpisa, što je čini simbolom personaliziranog luksuza.

RIMOWA x Tiffany capsule kolekcija
Rimowa x Tiffany 

Tijekom godina Rimowa je surađivala s brojnim imenima kao što su Supreme, Porsche, Daniel Arsham, Lebron James, a suradnjom s Tiffany & Co., napravljen je korak naprijed s ponudom koja izuzetno privlači pažnju. Kolekcija je dostupna za kupnju od 26. rujna.