Studeni nam polako izmiče iz ruku i sve smo bliže kraju 2023. godine, kao i zasluženim godišnjim odmorima koji nam slijede. Ako želite bajkoviti odmor provesti izvan granica naše zemlje, predlažemo da ove zime to bude Francuska. Bilo da ste strastveni skijaš ili jednostavno želite prošetati prekrasnim krajolicima ove goleme zemlje, uzmite ovo kao znak da rezervirate putovanje à la française.

Ljubitelji zimskih sportova zasigurno će pronaći mjesto po svom ukusu, kao i svi koji vole posjećivati ​​nove gradove bogate kulturno-povijesnom baštinom. Ne zaboravite na odličnu francusku kuhinju koja će probuditi i okrijepiti sva vaša osjetila.

Od šarmantnih kamenih ulica prekrivenih snijegom do planinskih staza i vrhova - pogledajte neke od naših omiljenih destinacija koje morate posjetiti za svoj francuski zimski odmor ove sezone.

Megève

Megève je ocijenjen kao luksuzno odredište za zimske sportove koje nudi restorane s Michelinovim zvjezdicama, sofisticirane jazz klubove i, naravno, vrhunske skijaške staze. Smješteno na relativno niskoj nadmorskoj visini, ovo ruralno odmaralište nudi staze savršene za početnike i iskusne skijaše, sve s Mont Blancom na vidiku.

Chamonix-Mont-Blanc

Chamonix je s razlogom jedan od najstarijih i najomiljenijih skijaških gradova u Francuskoj. Smješten u podnožju Mont Blanca, Chamonix nudi neke od najboljih skijaških staza u Europi. Niz zabavnih zimskih sportova ipak ne završava sa skijanjem - snowboarding, planinarenje i ribolov na ledu također su popularne aktivnosti na otvorenom u ovom planinskom središtu.

Chamonix je također dom savojske kuhinje, savršene za obrok nakon dugog dana na hladnom zimskom zraku. S obzirom na jedinstven položaj grada u neposrednoj blizini granica sa Švicarskom i Italijom, Chamonix je svakako mjesto bogate kulture, te je idealno odredište tražite li savršen francuski odmor ove zime.

Dolina Loire

Dolina Loire, poznata po svojim dvorcima, prostranim vinogradima i šarmantnim gradićima, romantična je destinacija koju možete posjetiti kao dio svog zimskog odmora u Francuskoj. Arhitektonska izdanja koja bi svatko trebao vidjeti barem jednom u životu su Chateau de Villandry, Chateau de Chenonceau i Chateau de Chambord, dvorci smješteni u bajkovitim prirodnim krajolicima i bogati raskošnim interijerom.

U dolini se nalaze i gradovi kao što su Tours, Orléans i AmboiseTours, Orléans i Amboise, vrlo cijenjeni zbog svojih povijesnih znamenitosti, izvrsne francuske kuhinje, ali i zbog mnogih skrivenih područja koja čekaju da ih istraže znatiželjni turisti.

Rouen

Glavni grad regije Normandija užurbana je kulturna prijestolnica na obalama Seine. Grad Rouen, poznat po svojim prekrasnim srednjovjekovnim drvenim kućama i šarmantnim ulicama, dom je brojnih povijesnih znamenitosti.

Između visokih tornjeva katedrale Notre-Dame, Place du Vieux-Marché (mjesto na kojem je Ivana Orleanska ubijena) i Rue du Gros-Horlogie, pozlaćenog astronomski velikog sata - nije iznenađenje da je ovaj grad poznat po svoju bogatu kulturnu baštinu koja zimi može dobiti poseban pečat.

Mont Saint Michel

Na vrhu plimnog otoka u blizini obale Normandije, nalazi se Mont Saint Michel, prekrasna benediktinska opatija u gotičkom stilu okružena malim selom. Opatija, izgrađena između 11. i 16. stoljeća, čudo je arhitekture i inženjerstva. S visokim lukovima i visokim tornjevima, ovo kulturno mjesto jedno je od najposjećenijih turističkih mjesta u Francuskoj.

Kada stignu zima i snijeg, opatija Mont Saint Michel i njezin okolni krajolik zasigurno će razviti potpuno novi šarm vrijedan vaše pažnje. Ako možete podnijeti svjež povjetarac i niske temperature, bit ćete nagrađeni iskustvom gledanja očaravajućeg povijesnog grada i snježnih tornjeva opatije bez mora turista koji hrle na mjesto u toplijim mjesecima.

Izvor:Elle.rs