Prošle godine Airbnb je na svojoj stranici lansirao novu kategoriju smještaja - dizajnersku. Svaki objekt koji je dobio tu etiketu morao se izdvajati privlačnošću arhitekture i uređenošću interijera, bilo da se radi o modernističkoj vili ili malenoj drvenoj kolibi.

Ovaj je tjedan Airbnb podijelio popis dizajnerskog smještaja koji su korisnici platforme najviše lajkali, odnosno stavljali na svoje popise želja. Na listi ima svega, od kuće od bambusa na Baliju do ekološke kuće u brazilskoj džungli, no svima je zajedničko što su okruženi prirodom i odražavaju želju korisnika za odlaskom u izolirana mjesta.

U nastavku otkrijte najlajkanije dizajnerski uređene smještaje sa stranice Airbnb.

1. Chalet Micro-Element (Quebec, Kanada)

Ovaj Airbnb u Quebecu nalik je modernom igluu. Okružen je šumom i ima pogled na jezero Beauport pa zimi možete doći do njega samo automobilom. Međutim, ako ste u toplijim mjesecima voljni pješačiti, bit ćete nagrađeni jer se ispred vrata nalaze kilometri pješačkih staza. Prozori koji se cijelom dužinom pružaju po strani kuće nude impresivan bijeg u prirodu.

Chalet Micro-Element u Kanadi
Airbnb 

2. Aura House (Bali, Indonezija)

U džungli između Canggua i Balija smjestila se Aura, kuća od bambusa koja je okrenuta prema istoku kako bi gosti svakog jutra mogli gledati izlazak sunca iznad tropskih krajeva. S krovom nalik na latice, kuća se lako uklapa u svoje prirodno okruženje. Osim toga, ima privatni bazen, a možete uživati u spektakularnom krajoliku po kojem je Bali poznat.

Aura House na Baliju
Airbnb 

3. Casa Acra (Rio de Janeiro, Brazil)

Casa Acra nalazi se u brazilskoj Atlantskoj šumi, a dizajnirana je tako da ostavi što manji ugljični otisak. Manje od sto metara od kuće nalazi se prirodni bazen s vodopadom. Acra ima dvije spavaće sobe, dnevni boravak s velikim stolom te nekoliko prostirki za jogu tako da možete meditirati u jedinstvenom okruženju.

Casa Acra u Brazilu
Airbnb 

4. The Bloomhouse (Austin, SAD)

Dva studenta arhitekture sa Sveučilišta u Teksasu 70-ih su odlučila izgraditi kuću nalik golemoj školjci nedaleko od Austina. Prije šest godina obnovio ju je bivši lokalni gradonačelnik, a ova nekretnina je trenutačno jedna od najpoželjnijih kuća na Airbnb-u.

The Bloomhouse kuća u obliku školjke u Austinu
Airbnb 

5. Canyon Cliff House (Cortez, SAD)

Kao što ime sugerira, ova kuća na rubu Nacionalnog parka Mesa Verde u Coloradu ugrađena je u jednu od crvenih stijena po kojima je regija poznata. Kad kažemo ugrađena, doslovno to mislimo jer stijene čak strše u dnevnu sobu. Uživajte u pustinjskom krajoliku i stazi s petroglifima, pravim povijesnim reliktom čovječanstva.

Canyon Cliff House u SAD-u
Airbnb 

6. Eco-Retreat (Rhinebeck, SAD)

Ovu avangardnu geometrijsku kuću dizajnirao je arhitekt Stephen Holl. Smještena je 30 minuta izvan Rhinebecka u dolini rijeke Hudson. U smještaju mogu spavati tri osobe, ali njegov otvoreni tlocrt znači da zapravo nema spavaćih soba. 

Eco-Retreat geometrijska kuća u SAD-u
Airbnb 

7. Mirrored Glass Cabin (Akershus, Norveška)

Zrcalna vanjština ove kuće stapa je s nordijskim krajolikom. Vrata odražavaju stijene i drveće, a zid arktičko jezero. Dan možete provesti vozeći kanu, planinareći, promatrajući ptice ili se opustiti ispijanjem vina uz kamin. Dodatni bonus? Objekt je udaljen samo 25 minuta od Osla i njegovih kulturnih znamenitosti.

Mirrored Glass Cabin kuća u Norveškoj
Airbnb