Putovanje vlakom ima posebnu čar, sjetimo se samo legendarnog Orient Expressa. Simbol je to za luksuzno putovanje vlakom na ruti koja je najčešće povezivala Pariz i Istanbul.

Putnici i pogled s kanadskog vlaka Rocky Mountaineer
Profimedia 

Novi vlak, koji je svojevrsna luksuzna turistička atrakcija, imaju mogućnost upoznati kanadski putnici. Putovanje vagonima GoldLeaf Service tvrtke Rocky Mountaineer nudi nevjerojatan pogled na prirodne ljepote Kanade. Ne samo jer ih je mnogo, već i zato što ovi vagoni imaju prozore sa staklenom kupolom pa putnici mogu vidjeti i iznad njih. Ta pogodnost posebno dolazi do izražaja kada se putuje kroz zapanjujuće planinske lance zapadne Kanade. Uz to vlak ima i vanjsku platformu za promatranje, koja omogućuje uživanje u svježem planinskom zraku, što je velika stvar, budući da je vožnja suvremenim klimatiziranim vlakovima često pomalo zagušljiva. Platforma omogućuje putnicima da se neometano druže na otvorenom, uživaju u prirodnim ljepotama i ono što je mnogima danas najvažnije, fotografiraju ih. Radi se o luksuznim vagonima s vrhunskom uslugom, koji za doručak nude špinat i sufle od sira, tost od avokada, jaja s gljivama, rajčicama i mladim krumpirima. Za ručak se nude specijaliteti s piletinom, goveđim rebarcima i lososom, dok se u popodnevnim satima može uživati u prekrasnom pogledu uz selekciju vina i sireva.

Putnici s vlaka Rocky Mountaineer fotografiraju rijeku Fraser
Profimedia 

Luksuzne vagone projektirala je i izgradila švicarska tvrtka Stadler i predstavljaju najveće kapitalno ulaganje u povijesti Rocky Mountaineera. Svaki vagon GoldLeaf prima 72 gosta. Sjedala su ukošena i grijana, što itekako pridonosi udobnosti cjelokupnog doživljaja zapanjujućih planinskih lanaca zapadne Kanade. U ponudi su paketi koji uključuju ture koje traju od jedan do pet dana, koje uključuju i spavanje u hotelu.