Hilton (NYSE: HLT) najavio je potpisivanje ugovora za franšizu s tvrtkom Katarina Line d.o.o. za hotel Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton. Otvorenje se očekuje 2024. godine, hotel s 54 sobe bit će prvi hotel Curio Collection by Hilton u Hrvatskoj i posljednji u nizu otvaranja i potpisivanja ugovora o hotelima u odmaralištima pod brendom u Europi. Hotelom će upravljati Zagreb City Hotels d.o.o., koji trenutno upravlja s tri Hilton brendirana hotela u Hrvatskoj: Canopy by Hilton Zagreb City Centre, DoubleTree by Hilton Zagreb i Hilton Garden Inn Zagreb - Radnicka.

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Patrick Fitzgibbon, viši potpredsjednik u Hiltonu za razvoj za Europu, Bliski istok i Afriku, rekao je: „Sa 70 hotela koji posluju ili se trenutno grade u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, Curio Collection by Hilton nastavlja dokazivati svoju popularnost, vlasnici mogu zadržati jedinstveni identitet svojih hotela, a pritom imati koristi od Hiltonovog snažnog komercijalnog zamaha. Odmah nakon otvaranja dva hotela pod Curio brendom na grčkim otocima, uzbuđeni smo što možemo najaviti naš prvi hotel Curio Collection by Hilton u Hrvatskoj, čime dodatno proširujemo naš portfelj nekretnina u popularnim europskim odmaralištima. Otvaranjem u idućoj godini Keight Hotel Opatija biti će dobrodošao dodatak jadranskoj obali.”

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Katica Hauptfeld, Katarina Line d.o.o. izjavila je: “Oduševljeni smo što radimo s Hiltonom na predstavljanju brenda Curio Collection by Hilton hrvatskom tržištu. Opatija je fantastično cjelogodišnje odredište i poznata rivijera, kolijevka hrvatskog turizma s prvim hotelom izgrađenim početkom 1884., a ovaj novoizgrađen hotel kombinirat će pogodnosti koje gosti mogu očekivati od vrhunskog brenda Hilton s lokacijom u srcu grada Opatije. Radujemo se što ćemo sljedeće godine dočekati svoje prve goste.”

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Josipa Jutt Ferlan, Zagreb City Hotels d.o.o. dodala je „Velika je čast biti prepoznat od strane Hiltona kao respektabilna kompanija za upravljanje hotelima kao i biti izabran od strane Katarina Line d.o.o. kao partner od povjerenja za upravljanje hotelom.”

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Rooftop terasa

Hotel će imati krovnu terasu za sunčanje s bazenom i barom za opuštanje gostiju s pogledom na crvene krovove koji krase zgrade u središtu grada iz 19. stoljeća. Drugi bar i restoran u prizemlju omogućit će gostima da izaberu druženje i konzumaciju na otvorenom na krovu ili obroke u zatvorenom prostoru. Unutar hotela, staklene stijene i sobne biljke bit će poveznica između unutarnjeg i vanjskog prostora, dok će niski namještaj i ugodno osvjetljenje pomoći gostima da utonu u svoju privatnost. Uz bazen na krovu hotela, drugi bazen bit će dostupan u hotelskom spa centru, gdje gosti mogu uživati u raznovrsnim tretmanima.

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Za poslovne goste dostupne su sobe s dobro opremljenim radnim prostorom, hotelski višenamjenski prostor za sastanke od 100 četvornih metara za održavanje raznih poslovnih sastanaka, a posjetiteljima će biti dostupno i više od 50 parkirnih mjesta.

Lokacija u centru Opatije

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Smješten u srcu primorskog grada Opatije, Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton, bit će udaljen manje od dvije minute hoda od mora. Osim u obližnjim parkovima, restoranima, barovima i trgovinama, gosti hotela moći će uživati u gradu ili prošetati poznatom šetnicom Franz Jozef Lungomare, opatijskom rivom. Brojne plaže i vibrantno okruženje grada, u kombinaciji s mnogobrojnim SPA i wellness sadržajima, čine ga utočištem za ljubitelje wellnessa.

Grad Rijeka, treći najveći grad u Hrvatskoj, udaljen je samo 14 km, dok je Međunarodna zračna luka Rijeka udaljena oko 40 minuta vožnje od hotela. Mnogi hrvatski otoci, uključujući Cres i Krk, dostupni su brodom iz opatijske luke.

Gosti svih Hiltonovih objekata mogu koristiti nagrađivani Hilton Honors program vjernosti za goste, koji omogućuje članovima, kojih je više od 158 milijuna, da direktnom rezervacijom sakupe bodove za boravak u hotelima kao i razne doživljaje. Članovi Hilton Honors programa također mogu dobiti pristup trenutnim nagradama i pogodnostima, poput beskontaktne prijave s odabirom sobe i ekskluzivnim popustima za članove.

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
promo 

Globalni portfelj Curio Collection by Hilton uključuje više od 135 jedinstvenih objekata koji putnicima pružaju autentična, odabrana iskustva kroz lokalne ponude i neočekivane pogodnosti. Odabrani prema kvaliteti uključujući originalni arhitektonski dizajn i bogatu povijesnu važnost, svaki je hotel pažljivo osmišljen kako bi pružio jedinstveno iskustvo kao nijedan drugi.

Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton nalazit će se na adresi Velog Jože 2, 51410 Opatija, Hrvatska. Hilton trenutno u Hrvatskoj ima pet hotela pod brendovima Canopy by Hilton, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton and Hilton Garden Inn.
Za više informacija o Hiltonovim novostima i portfelju Curio Collection by Hilton posjetite stories.hilton.com

Keight Curio Collection by Hilton tim.jpg
promo 

O Hiltonu

Hilton (NYSE: HLT) vodeća je globalna tvrtka s portfeljem svjetskih hotelskih brendova s više od 7200 objekata i 1,1 milijuna soba u 122 zemlje. Predan ispunjenju svoje osnivačke vizije da osvijetli Zemlju toplinom gostoprimstva, Hilton je ugostio više od 3 milijarde gostiju u svojoj 100 godišnjoj povijesti, zaslužio prvo mjesto na Fortuneovoj listi 100 najboljih tvrtki za rad i bio prepoznat kao globalni lider prema Dow Jones indeksu održivosti šest uzastopnih godina. Hilton je uveo nekoliko vodećih tehnoloških poboljšanja u industriji kako bi unaprijedio iskustva svojih gostiju, uključujući Digital Key Share, odabir više kategorije sobe kao i mogućnost rezerviranja povezanih soba. Putem nagrađivanog programa vjernosti Hilton Honors, više od 158 milijuna članova koji rezerviraju izravno, mogu sakupiti bodove za boravak u hotelima i ekskluzivna iskustva.

S besplatnom aplikacijom Hilton Honors app gosti mogu napraviti rezervaciju, odabrati sobu, prijaviti se, otključati vrata digitalnim ključem i odjaviti se, sve sa svog pametnog telefona. Posjetite stories.hilton.com za više informacija i povežite se s Hiltonom na Canopy by Hilton, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton i Hilton Garden Inn.

O Curio by Hilton Collection

Curio Collection by Hilton globalni je portfelj od više od 135 izvanrednih hotela koji su odabrani kako bi gostima pružili jedinstvene trenutke na najtraženijim svjetskim destinacijama. Svaki hotel u kolekciji Curio priča svoju posebnu priču kroz prepoznatljivu arhitekturu i dizajn, kvalitetnu ponudu hrane i pića kao i kroz odabrana iskustva, istovremeno pružajući prednosti Hiltona i njegovog nagrađivanog programa vjernosti Hilton Honors. Doživite Curio Collection by Hilton rezervacijom na curiocollection.com ili putem vodeće aplikacije Hilton Honors app. Članovi Hilton Honorsa koji rezerviraju izravno putem preferiranih Hiltonovih kanala imaju pristup posebnim pogodnostima. Saznajte više o Curio Collection by Hilton na stories.hilton.com/curio, i pratite brend na Facebook, Instagram and Twitter.