IT MJESTA IZ POPULARNE SERIJE 'SUCCESSION' KOJA MOŽETE POSJETITI: Ususret novoj sezoni podsjećamo na top spotove

Obožavatelji serije 'Succession' zasigurno će prepoznati trenutke za pamćenje iz prijašnjih sezona snimane na lokacijama koje možete posjetiti turistički

Profimedia

Nova, navodno i zadnja, sezona popularne serije 'Succession' je stigla na HBO streaming kanal. I dok smo u iščekivanju novih događaja iz bogate disfunkcionalne obitelji Roy vrijeme je za prisjetiti se na kojim su se lokacijama snimale neke od nezaboravnih epizoda iz prve tri sezone i gdje su Logan (Brian Cox), Kendall (Jeremy Strong), Roman (Kieran Culkin), Shiv (Sarah Snook), Connor (Alan Ruck), Tom (Matthew Macfadyen) i Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) svojim ulogama doprinijeli da se upravo ove lokacije već godinama ne prestaju pretraživati od strane obožavatelja ove serije.

Tome je i dalje tako jer osim što su dostupni nastavci nove sezone popularne serije z aistaknuti je kako je u svijetu putovanja jedan trend u porastu – luksuzna putovanja inspirirana lokacijama na kojima su snimani omiljeni filmovi i serije. U iščekivanju novih lokacija vodimo vas na turu po mjestima koja su i inače otvorena za posjete ili čak moguća za najam.

Villa La Foce, Chianciano Terme, Siena, Italija

Profimedia 

Ovo čarobno imanje se nalazi u južnoj Toskani, a privlači činjenicom da ima jedne od najljepših vrtova u Italiji. Staze za meditativne šetnje je dizajnirao poznati engleski vrtlar Cecil Pinsent. Iako imanje može primiti do 24 gosta, u seriji su tamo boravili samo neki od članova obitelji Roy i to povodom vjenčanja lady Caroline Collingwood (Harriet Walker), majke Kendalla, Romana i Shiv Roy u trećoj sezoni.

Villa Cetinale, Sovicille, Siena, Italija

Profimedia 

Ova talijanska vila iz 17. stoljeća s 13 spavaćih soba nalazi se u blizini Siene i bila je mjestom vjenčanja lady Caroline Collingwood (Harriet Walker), majke Kendalla, Romana i Shiv Roy. Izgrađena za papu Aleksandra VII., ova se ističe po tome što ima vlastitu kapelicu te je okružena raskošnim vrtovima s baroknim skulpturama.

Dimora Buonriposo, Pienza, Siena, Italija

Dimora Buonriposo 

Sjećate li se trenutka u kojem se Kendall zamalo utopio u bazenu u romantičnom talijanskom okruženju? Mjesto događaja je bila romantična vila smještena u toskanskoj Val d’Orcia, nekadašnjem odmaralištu posebnom po stropovima izgrađenim od drvenih greda i originalnim zidovima sazdanim od kamena i cigle, mjesto koje su koristili još kršćanski hodočasnici. Vila sa šest spavaćih soba i šest kupaonica nudi odmor u raskošnom vrtu i uz bazen.

Villa La Cassinella, Lenno, Como, Italija

Profimedia 

Ova je vila jedan od bisera jezera Como a smještena na zapadnoj strani jezera dostupna je samo čamcem. Sagrađena u 19. stoljeću nudi smještaj u kući s devet spavaćih s koje puca panoramski pogled na jezero a ukrašena je talijanskim antikvitetima i umjetničkim djelima. Prima do 17 osoba, a ističe se i po bujnim vrtovima, grijanom infinity bazenu, kućici s kinom uz sam bazen, teretanom te teniskim terenom. U seriji je ova lokacija predstavljena kao jezero Maggiore u sjevernoj Švicarskoj.

Oheka Castle, Cold Spring Harbor, New York, SAD

Profimedia 

Vila u francuskom stilu sa 127 soba nalazi se u Cold Spring Harboru, u državi New York, zamijenila je lokaciju u Mađarskoj gdje se u jednoj od epizoda otputila poslovna ekipa kako bi uživali u lovu i druženju. Ovu vilu dvorac je sagradio Otto Hermann Kahn 1920-ih, kada je bio omiljeno ljetovalište bogatih obitelji. Za sada još uvijek nosi titulu druge najveće privatne kuće ikada sagrađene u SAD-u i uvrštena je u Nacionalni registar povijesnih mjesta.

Jadransko more

Profimedia 

Na scene iz epizode u drugoj sezoni u kojoj Royevi plove na superjahti Solandge smo bili posebno ponosni jer su njome Royevi plovili Jadranom, bili na Korčuli, u okolici Dubrovnika i u Cavtatu. Na luksuznom brodu s pet paluba, sa sadržajima koji uključuju infinity bazen, bar s klavirom, noćni klub s DJ stanicom i spa zonom je bilo odlučeno da će Kendall preuzeti krivnju za jednu od poslovnih zlouporaba.

Eastnor Castle, Herefordshire, Velika Britanija

Profimedia 

Ovaj srednjovjekovni dvorac iz 19. stoljeća u Herefordshireu na rubu Cotswoldsa elegantno je imanje na kojem se dogodilo vjenčanje Shiv i Toma. Mjesto je to koje je i inače popularno za elegantna vjenčanja a sagradio ga je između 1810. i 1824. lord John Somers Cocks te je još uvijek je u vlasništvu njegovih potomaka. Dvorac je otvoren i za posjete, pa posjetitelji mogu obići raskošne prostorije i spavaće sobe obnovljenog dvorca, kao i teren koji uključuje park jelena, arboretum i jezero.

The Shed, New York, SAD

Profimedia 

Ovaj umjetnički prostor se nalazi na zapadnoj strani New Yorka i dizajnirao ga je Diller Scofidio + Renfro u suradnji s Rockwell Groupom kao dio kompleksa Hudson Yards. U seriji je ovo mjesto poslužilo za veliku proslavu Kendallovog 40. rođendana u trećoj sezoni. Poznata po dizajnu školjke s pomičnim vanjskim kosturom ovaj je prostor zanimljiv jer mu se struktura zahvaljujući tehnologiji širi i skuplja te može obuhvatiti i susjedni trg.


The Plaza Hotel, New York, SAD

Profimedia 

Legendarni njujorški hotel Plaza bio je mjestom scena važnih sastanaka i političkih intervencija a za potrebe snimanja koristile su se prostorije The Palm Court, Terrace Room, Grand Ballroom te Royal Suite.

Whiteface Lodge, Lake Placid, New York, SAD

Profimedia 

Ova moderna koliba mjesto je na kojem su Royevi sudjelovali na tehnološkoj konferenciji u drugoj sezoni. Iako vanjskim izgledom ovaj luksuzni smještaj daje na rustikalnom doživljaju mogla bi vas iznenaditi rafinirana i moderna opremljenost kako unutrašnjosti tako i čitavog imanja.