5 PARFEMA KOJI SU POSTALI VJEČNI KLASICI: Otkrijte mirise koje morate imati barem jednom u životu

Klasični ženski parfemi imperativ su sofisticiranosti, a mi vam donosimo pet mirisa za sva vremena.

unsplash / Laura Chouette

Ako je klasika nešto čemu težite, kako u modnom tako i u beauty smislu, onda sigurno želite mirisati na parfem koji krase bezvremenske note.

Parfemi koji su, unatoč prolasku vremena, ostavili neizbrisiv trag u povijesti, i dalje se često nalaze na kozmetičkim policama ljubiteljica klasike. Iako je na tržištu sve više novih parfema, pojedini mirisi nikada neće izgubiti na vrijednosti i uvijek će biti u vrhu želja svih beauty ovisnica.

Pitate se koji su to bezvremenski parfemi? Istražili smo i prikupili senzualne i opojne note koje su izdržale test vremena, unatoč promjenama trendova.

Chanel, N°5

Klasičan miris koji ostaje nezaboravan, ostavljajući lagani osjećaj sapuna. Sadrži cvjetne note ylang-ylanga, ruže i jasmina. Iris dodaje element pudera kultnoj kompoziciji mirisa.

Chanel 

Jean Patou, Joy

Samo 30 ml Joy parfema sadrži iznimno visoku koncentraciju prirodnih sastojaka, uključujući esenciju 10.600 cvjetova jasmina i mnogo bugarskih ruža. Miris sadrži note tuberoze, ylang ylanga, aldehida i mošusa. Rezultat je bogat i iznimno luksuzan miris koji osvaja i danas.

Fragrantica 

Dior, Poison

Parfem koji nema izravnu konkurenciju na tržištu, a žene ga ili vole ili ne podnose. Vrlo začinjen, dizajniran s mnogo korijandera i tuberoze. Veoma je ekstravagantan, baš kao što su i bile rane osamdesete.

Fragrantica 

Yves Saint Laurent, Opium

Ima žena koje ga obožavaju i onih kojima se nimalo ne dopada, ali gotovo da nema ravnodušnih kada je Opium u pitanju. Statistike govore da više od polovice Francuskinja tijekom života iskoristi barem jednu bočicu ovog mirisa. Opium je 35 godina proglašavan jednim od najprodavanijih parfema na svijetu.

Fragrantica 

Thierry Mugler, Angel

Ovaj osebujni parfem u obliku zvijezde dobio je nevjerojatno priznanje odmah nakon lansiranja. Samo mladi i drski dizajner mogao se odvažiti napraviti pravu revoluciju u svijetu mirisa 80-ih godina. Ovo je ugodna mješavina egzotičnog voća, karamele, meda, čokolade i blage note vanilije. Tu kombinaciju možete osjetiti i samim čitanjem opisa njegovih mirisnih nota.

Fragrantica 

 Izvor: Elle.rs