Hoće li 'Mouse Haircut' postati najtrendi frizura jeseni? Nenametljiva i neupadljiva, a chic - uklapa se u sve stilove

Jesmo li dobili hit frizuru jeseni?

Instagram (@jodielapetitefrenchie)

Kao i kada je svijet mode u pitanju, tako jedva čekamo uživati u beauty novitetima koje nam donosi nova sezona. Tu su nove manikure, načini šminkanja, makeup proizvodi koje ćemo dodati u našu kozmetičku torbicu ili je pak iz nje eliminirati. Ipak, kao najčešće promjene koje nas dočekaju odmah početkom jeseni jesu promjene frizure.

Nakon ljetnih mjeseci, savršeno je vrijeme za 'remont' kada šišamo ispucale vrhove te smo željni promjena za hladne mjesece. Dakle, ako postoji idealan trenutak za promjene, onda je to ovaj sada.

Ako se želite držati trendova, frizura koja će definitivno u nadolazećim mjesecima doživjeti svoj sjaj je 'Mouse Haircut'.

Instagram (@nadineleopold) 

Instagram (@behindthechair_com) 

Vidjeli smo wolf cut, fox cut, butterfly cut i kitty cut koji su proteklih nekoliko godina uzimali maha u svijetu kose, a sada je ovdje mouse cut koja nudi cozy vibru koju želimo za jesen.

Što je, zapravo, 'mišja' frizura?

Cijeli je pojam vrlo povezan s mišjom nijansom plave kose koja, također, uzima maha ove sezone, nenametljiva i neupadljiva, što ne znači da nije moderna. Mouse haircut je lagana, slojevita, midi ili dugačka frizura uparena sa šiškama 70-ih. Podrazumijeva i slojeve koji uokviruju lice i daju sramežljivu, ali koketnu energiju girl-next-door.

Instagram (@beautyspock) 

Instagram (@josefinevogt) 

Nije riječ o 'glasnoj' frizuri iznimno naglašenih slojeva ili rezova, ali se zato može uklopiti u toliko različitih stilova, bilo da ste elegantni, glam, grungy ili klasični.

Taylor Swift velika je obožavateljica mišje frizure koja je njezin kroj zadržala kroz svoju gotovo 21-mjesečnu turneju, a činjenica da je odlično funkcionirala sa svim njezinim izdanjima, pokazuje koliko je svestrana. Uz to, ne može za nju postojati prikladnije razdoblje od ovog sada kada dolaze hladniji mjeseci i dodajemo više slojeva u našu odjeću. 

Instagram (@taylorswift) 

Kako bi Mouse Haircut odgovarao nenametljivom obliku, najbolje funkcionira opušteno oblikovan i uparen s prirodnom teksturom kose, bilo da je poluravna, valovita ili kovrčava. Ipak, vidjeli smo ga nošenog na fen frizuru kao i blow out za nešto glamuroznije izdanje. 

Instagram (@mimenqua) 

Instagram (@maralafontan)