Posebni jesenski parfemi koji će postati vaš zaštitni znak: Donosimo 5 mirisa savršenih za hladnu sezonu

Nimalo uobičajeni i apsolutno prekrasni.

Kilian Paris

Jedan od najugodnijih načina da označite promjenu sezone je unošenje jesenskog parfema u svoju rutinu. Na taj način, fizički (ili mirisno) stvarate promjenu raspoloženja nakon ljeta. Naravno, postoje parfemi koje možete nositi tijekom cijele godine, ali kako dani postaju sve mračniji i hladniji, a naši instinkti za ostajanjem kod kuće pod dekicom se aktiviraju, počinjemo voliti mirise koji nas maze, poput mekanih pletiva.

Nije jednostavno slagati liste omiljenih sezonskih parfema. Na kraju krajeva, svatko ima svoj ukus kada su mirisi u pitanju, kao i njihov širok spektar.

Dok će netko više 'pasti' na klasike poput Chanela ili Diora, drugi će se okrenuti nišnim parfemima, treći gurmanskim notama ili onim pravim slatkim jesenskim kolačićima.

U nastavku vam donosimo pet parfema koji se ističu u svojim posebnostima, a odlični su za hladnu sezonu.

Retro jesen

Kilian - Old Fashioned

Omaž viskiju, ali bez da vas udari u glavu. Riječ je o profinjenoj, blagoj izvedbi koja dočarava ispijanje iz staklene čaše viskija dok ste zavaljeni u kožnoj fotelji. Odaje opušten i unisex dojam, pšenica hvata slad dok esencija davane preuzima lagano cvjetnu notu u viskiju. Cedrovina i stiraks naginju starim bačvama za demure and mindful način nošenja viskija.

Kilian Paris 

Topla, jantarna jesen

Balmain - Sel D'Ambre

Topal, aromatičan i spicy, otvara sa svojim blistavim jantarom i notama mineralne soli i dodatno potpaljen tamjanom. Mješavina je glatka, ugodna i elegantna - kao da se zaustavljate kraj vatre u raskošnom hotelu u svježoj jesenskoj večeri.

balmain 

Aromatična jesen

Molton Brown - Re-Charge Black Pepper

Ovaj uniseks parfem nudi okrepljujući miris za jesenske dane. Svjež, začinjen i drvenast, dočarava okrepljujuću šetnju šumom u svježe vrijeme. Bergamot se uzdiže u visokim notama, crni i ružičasti papar u srcu daju pikantnost, a zemljani zeleni vetiver održava stvari ukusno prizemljenima.

Molton Brown 

Jesen u vaniliji

Victoria Beckham Beauty 21:50 Reverie

Victoria Beckham je izdala svoj četvrti (i kladimo se, najpopularniji) miris, ovaj put usredotočen na vaniliju. Ako inače niste obožavatelji boje vanilije, ovo bi svejedno moglo biti za vas. Zreliji i manje sladak pogled na tamnu, sirovu vaniliju. Travnati duhan dodaje malo zadimljenosti, zrno tonke daje vrlo suptilnu kremastost, a cedrovina daje suhu drvenastost mirisu. Parfem je seksi, topao i intrigantan. 

Victoria Beckham 

Sandalovina u jesen

Tom Ford - Santal Blush

Ovo je bogat, samouvjeren drvenasti miris, s malo tajanstvenosti. Otvara se entuzijastično, rasipajući začine, ali je ublažen kremastim ylang ylangom, jasminom i ružom. U znaku je tople, umirujuće sandalovine i cedra. Osim toga, omiljen je Taylor Swift

tom ford