Nova sezona donosi nam, između ostalog, priliku da ljetne parfeme zamijenimo bogatijim, toplijim mirisima, savršenim za jesenske dane. Iako se parfemi neovisnih brendova danas pojavljuju gotovo svakodnevno, pioniri poput Diora i dalje održavaju svoju ikonsku prisutnost, pružajući dašak luksuza kroz mirise koji su privlačni poput modnih komada.

Od Chanela No.5 do modernih klasika, parfemi su uvijek bili način doživljavanja suštine dizajnera. Danas Balmain, Fendi, Louis Vuitton i Givenchy donose nove, sofisticirane mirise koji osvajaju jedinstvenim spojem tradicije i modernog. Tražite li svoj novi omiljeni parfem za jesen, ovi će vas mirisi zasigurno očarati - ne samo chic izgledom bočice, već i zavodljivim notama koje dugo traju. U nastavku pronađite naših sedam odabranih parfema za jesen 2024. koji nose dizajnerski pečat.

Celine - Zouzou

Inspiriran modnim ikonama šezdesetih, Zouzou je puderast i razigran miris koji vas u trenu prenosi u neka prošla, glamurozna vremena. Kreativni direktor Hedi Slimane želio je kreirati parfem koji će dočarati vječnu mladost pa je mirisu dao ime Zouzou, što je iz milja bio korišten izraz za žene s kratkim frizurama, u znak poštovanja prema francuskoj glumici Danièle Ciarlet.

Slatki, drvenasti benzoin i glatko zrno tonke razvijaju se u karamelasti, janter trag koji će zajamčeno privući poglede i ostaviti trag na vašoj jesenskoj garderobi. Smješten u rebrastu staklenu bočicu, ovaj parfem je poslastica kako za vašu toaletnu policu, tako i za vašu kožu tijekom dana, a učinit će da se osjećate poput chic žene koje su ga inspirirale.

Celine - Zouzou
Celine 

Chanel - Comète

Najnoviji parfem iz Chanelove kolekcije Les Exclusifs De Chanel, Comète je očaravajući i duboko ukorijenjen u povijest modne kuće. Gabrielle Chanel poznata je i po tome što je bila praznovjerna i fascinirana astrologijom. Kada je dizajnirala svoju prvu kolekciju nakita, inspiraciju je crpila u zvijezdama. Jedan od istaknutih komada bila je ogrlica sa zvijezdom padalicom optočena dijamantima. Taj kultni komad inspirirao je Comète, parfem za koji se kaže da hvata esenciju zvjezdane prašine, odražavajući oblik ogrlice svojim mirisom nalik na kožu.

Miris je puderast i kompleksan i lijepo se razvija s kemijom vaše kože. Njegove note uključuju heliotrop, puderasti iris, akord trešnjinog cvijeta i glatku, mošusnu bazu. Projekcija i dugovječnost su impresivni.

Chanel - Comete
Chanel 

Dior - Lucky Esprit De Parfum

Kada je riječ o luksuznim francuskim modnim kućama, teško je pronaći nešto više ikonsko od Diora. Brand je počeo kreirati parfeme 1947. godine, lansirajući Miss Dior iste godine - miris koji je i danas best-seller. Međutim, 2021. brend je objavio da je Francis Kurkdjian (parfumer iza Baccarat Rouge 540) postao novi kreativni direktor Diorovih parfema.

Iz te suradnje nastala je koncentrirana verzija pet poznatih mirisa iz kolekcije La Collection Priveé Christian Dior. Ovi obnovljeni mirisi su odvažni, primamljivi i odišu modernim luksuzom. Iako bi bilo koji od ovih pet bio izvrstan dodatak vašoj kolekciji parfema, ako bismo morali izabrati jedan, to bi bio Lucky Esprit de Parfum.

Ovaj prekrasan miris inspiriran je stabljikama đurđica koje je Christian Dior ušivao u rubove svojih haute couture kreacija ili nosio u džepovima za sreću. Sadrži svježe, nježne note ovog cvijeta obavijene drvenasto-kožnim akordom koji cvjetnom otvaranju daje impresivnu dubinu.

Dior - Lucky Esprit de Parfum
dior 

Balmain - Carbone

Jedno od najuzbudljivijih lansiranja parfema ove sezone pripada Balmain Beautyju. Brend je upravo izdao kolekciju od osam uniseks mirisa pod nazivom Les Éternels de Balmain, inspiriranu pariškim nasljeđem brenda i modernim utjecajem kreativnog direktora Oliviera Rousteinga. Godine 1947. Balmain je napravio revoluciju u svijetu parfema lansiranjem prvog kultnog zelenog mirisa, Vent Vert, i nema sumnje da će Les Éternels de Balmain nastaviti isto nasljeđe.

Iako bismo mogli napisati esej o svakom od njih, od trenutka kada smo pomirisali Carbone, znali smo da će to biti naš jesenski izbor. Ovo je miris u koji se želite uvući i nikada ne izvući. Kada se mošusne note slegnu na kožu, uživat ćete u toploj izmaglici duhana, brušene kože i kumina. Hrabro, jedinstveno i ukusno.

Balmain - Carbone
balmain 

Louis Vuitton - LV Lovers

Najnoviji parfem Louis Vuitton je bez sumnje ljubav na prvi miris. Inspiriran osjećajem sunčeve svjetlosti na vašoj koži i prirodnim procesom fotosinteze, ovaj miris odiše blistavom mješavinom zelenih i drvenastih nota.

Parfem je kreirao glavni parfumer Louis Vuittona, Jacques Cavallier Belletrud, u suradnji s kreativnim direktorom za muškarce, Pharrellom Williamsom. Miris je osmišljen kao osvježavajući eliksir koji trenutno podiže raspoloženje. A tko to ne želi kada noći postanu sve duže? Parfem se može pohvaliti impresivnom projekcijom i dugotrajnošću, zadržavajući se na odjeći tijekom dana.

Louis Vuitton - Lovers
Louis Vuitton 

Givenchy - L'Interdit Absolu

Prema Givenchyju, ova sezona nije vrijeme za suptilne mirise. Francuska modna kuća poznata je po svojim odvažnim mirisima, a jedan od naših favorita svih vremena je L'Interdit, cvjetno-mošusni miris koji se prekrasno zadržava na koži.

Ove jeseni brend je predstavio novu iteraciju pod nazivom L'Interdit Absolu Eau de Parfum Intense. S opojnom mješavinom cvijeta naranče, sambac jasmina, lavande i kardamoma, to je podižući miris sa snažnom, senzualnom bazom. Iako je početak inherentno cvjetni, vaša osjetila kreću na putovanje zahvaljujući bogatim notama duhana i apsoluta ruma. Kako se taloži na koži, toplina kašmira dolazi do izražaja, čineći ovaj miris luksuznim poput vašeg omiljenog džempera od kašmira.

Givenchy - L'Interdit Absolu
Givenchy 

Fendi - Dolce Bacio

Fendi nas je osvojio najavivši lansiranje sedam parfema ranije ove godine, od kojih je svaki inspiriran osobnošću obitelji Fendi koja je oblikovala brend kroz generacije. Naš favorit? Dolce Bacio.

Inspiriran Annom Fendi, Dolce Bacio uzima klasičnu notu ruže i spaja je s primamljivo slatkom i sunčanom marelicom. Opisan kao 'nježan poljubac u obraz koji iza sebe ostavlja blagi trag ružičastog ruža' i 'vibrantni narančasti izlazak sunca iznad ružičnjaka u Rimu', oprostit ćemo vam ako ste mislili da je ovo samo voćno-cvjetni miris. Dodatak indonezijskog pačulija čini ovaj miris istovremeno nježnim i snažnim - što su osobine koje pripisujemo generacijama Fendi žena.

Fendi - Dolce Bacio
Fendi 

 Izvor: Elle.rs