U 2024. godini imat ćemo 13 mladih Mjeseca, a svaki će od njih na neki način utjecati na našu svakodnevicu; na neke horoskopske znakove više, na neke manje, ovisno o mjesecu.

Jučer je došlo do tranzita Mjeseca u Jupiteru, a s time danas, 11. siječnja, pozdravljamo i prvi mladi Mjesec u Jarcu nakon ulaska u novu godinu. Donosi nam obilje transformativne i ispunjujuće energije kao i savršen trenutak da odredimo svoje intencije za ovu godinu.

Postavite svoje mikro ciljeve za sljedećih 28 dana ili nešto veće za sljedećih šest mjeseci - ovakve lunarne pojave savršene su za spajanje s prirodom i dodatni njezin poticaj.

Svaki će znak Zodijaka osjetiti promjene na svojoj koži u nekoj mjeri - u nastavku saznajte kako će mladi Mjesec u Jarcu utjecati na vaš horoskop.

Ovan

Budite vođe kako vam je i suđeno da budete. Siječanjski mladi Mjesec utjecat će na vašu karijeru, reputaciju i naslijeđe zbog čega je ovo savršeno vrijeme za postavljanje namjera u profesionalnim ciljevima i planova za njihovo postizanje. Mogućnosti za financijski i profesionalni rast su pred vama, a trud bi vam se mogao dugoročno isplatiti.

Ovan
Shutterstock 

Bik

Novootkrivena perspektiva mogla bi vam poslužiti kao inspiracija za profesionalnu putanju tijekom ovog Mjesečevog ciklusa. Razmislite o svojim osobnim vrijednostima i uvjerenjima, posebno kada je riječ o disciplini i strategiji za napredovanje u životu. Mladi vam Mjesec nudi priliku da uskladite svoje financijske ciljeve sa svojim temeljnim vrijednostima, osiguravajući da vas trud dovede do materijalnog i osobnog ispunjenja.

Bik
Shutterstock 

Blizanci

Mladi Mjesec u Jarcu stavit će naglasak na zajedništvo - zajedničke pothvate, zajedničke resurse, novce drugih ljudi i na činjenicu da morate otići ako nemate potpuno povjerenje u partnera, bilo poslovnog bilo privatnog tipa. U suprotnom, ako odlučite ostati, otvorenost za sudjelovanje u iskrenim razgovorima o financijskim odgovornostima i očekivanjima mogla bi donijeti stabilnost vašem odnosu.

Blizanci
Shutterstock 

Rak

Kod Rakova će naglasak biti na kompromisu, pregovorima i odnosu jedan na jedan. Mjesec vam daje priliku da progledate kroz leću praktičnosti i dugoročnog planiranja, ali morate biti iskreni prema sebi i odnosu na kojeg pomišljate kada čitate ovaj tekst. Uz priliku za obnovu, mladi Mjesec naglašava zrelost i stabilnost (ili njihov nedostatak), stoga iskoristite priliku za promjene koje će obilježiti vašu godinu.

Rak
Shutterstock 

Lav

Ovaj vam Mjesec donosi plodnost, obnovu zdravlja, ali i radne rutine što objašnjava zašto ste više usredotočeni na kreiranje bolje strukture oko svojih dnevnih obaveza i radnih zadataka. Rođeni ste da budete vođe, ali sada ste pozvani da preispitate i eventualno prepravite svoje trenutne rutine kako bi se mogle uskladiti s vašim budućim nastojanjima. Savjet plus - dok čistite svoj raspored, ubacite i vrijeme za vježbu.

Lav
Shutterstock 

Djevica

Vrijeme je da razjasnite želje svog srca. Mladi Mjesec bacit će naglasak na vašu obitelj, djecu, romantiku, umjetničke težnje i samoizražavanje čineći to prekrasnom prilikom za vas da poboljšate svoje talente, vještine i sposobnosti. Iskoristite disciplinu Jarca kojim upravlja Saturn s pažnjom na detalje i postupajte prema svojim strastima s istom ozbiljnošću kao i prema bilo kojem drugom važnom aspektu života.

Djevica
Shutterstock 

Vaga

Vage će se u ovom razdoblju posvetiti strukturi svog doma. Ovaj Mjesečev ciklus poziva da primijenite prizemljeniju i praktičniju energiju na svoj obiteljski život, bilo da se radi o roditeljstvu ili vama samima. Ovo je prekrasno vrijeme da se usredotočite na stvaranje više stabilnosti i strukture u vašem emocionalnom okruženju i osobnom životu. Adresirajte neriješene probleme i postavite granice ako je potrebno, budući da ste uz ovom trenutku pozvani preuzeti odgovornost za obiteljska pitanja.

Vaga
Shutterstock 

Škorpion

Unaprijedite svoje komunikacijske vještine kako biste mogli odrediti važne stvari kada je u pitanju povjerenje. Mjesec se objavlja u Jarcu, a time naglasak stavlja na vašu kuću komunikacije obuhvaćajući misaone procese s vašim profesionalnim suradnjama, ali i vlastitim intelektualnim nastojanjima. Smatrajte ovo prilikom da razvijete i usavršite svoje tehnike, kako u osobnom tako u profesionalnom aspektu. Spremaju se nove suradnje i spoznaje - utjecaj Jarca potiče vas na metodičan pristup u potrazi za znanjem i rješavanjem problema.

Škorpion
Shutterstock 

Strijelac

U ovom su trenutku istaknute vaše financije, kao i novčana sigurnost, vrijednosti i stabilnost. Pozvani ste primijeniti disciplinu i pragmatizam kada su u pitanju vaše navike trošenja te vam je ovo izvrsna prilika za izgradnju čvrstih temelja za budućnost kao što su revizija budžeta ili otvaranje računa za štednju. Nemojte zaboraviti i na mogućnost ulaganja.

Strijelac
Shutterstock 

Jarac

Danas slavite svoj Mjesec koji vam daje mogućnost za osobni rast. Iako ste skloni fokusiranju na samopoboljšanje, važno je također slaviti svoje prirodne snage i postignuća u tom procesu. Mladi vas Mjesec poziva da postavite planove za nadolazeće mjesece kako biste se fokusirali na ono što želite razviti i poboljšati. Bilo da se radi o razvijanju novih vještina ili svladavanju vlastitih osobnih navika, vrijeme je da se posvetite svom putu samorazvoja.

Jarac
Shutterstock 

Vodenjak

Što se Vodenjaka tiče, ovaj vam mladi Mjesec donosi pogled na iscjeljenje, privatnost, nesvjesne obrasce ponašanja - sve ono što se događa iznutra. Ako se suočavate s traumama iz prošlosti, sada je savršeno vrijeme da se s njima obračunate do kraja, a idealno bi bilo i kreiranje privatnog prostora u kojem ćete slobodno moći 'uključiti' samorefleksiju i modele samoiscjeljenja koje vam je prijeko potrebno.

Vodenjak
Shutterstock 

Ribe

Kako vrijeme prolazi, vaše vizije budućnosti postaju vam jasnije, a pogotovo sada. Smatrajte ovo prilikom da ostvarite svoje snove i pretvorite vizije u stvarnost. Postavite dostižne prekretnice i ojačajte svoje veze s kolegama i prijateljima.

Ribe
Shutterstock