Ulazak u ovu modnu godinu apsolutno su obilježili muškarci.

U Milanu je započeo Tjedan muške mode, a otvorio ga je Gucci sa svojim kreativnim direktorom Sabatom De Sarnom. Kolekcija se savršeno nadovezala na onu koju su žene na jesen 2023. godine nosile u Milanu pod nazivom 'Ancora' (tal.'opet', 'još uvijek').

Dolce&Gabbana, Fendi, DSquared2, Emporio Armani, Tod's, JW Anderson, Prada i mnoge druge modne kuće već su predstavile svoje predkolekcije za jesen/zimu 2024./25., a revije će u talijanskoj modnoj prijestolnici trajati do 16. siječnja. Tada se seli u Pariz do 21. siječnja.

Uz to, trenutno su na repertoaru dodjele i filmskih nagrada, od kojih dvije najpraćenije Zlatni globusi, često nazvani i najboljom najavom Oscara. I dok čekamo 96. dodjelu Oscara 11. ožujka, osim nagrada i uspješnica s malih ekrana, svijet je pratio i modni izričaj na crvenom tepihu Goldes Globesa, a možemo reći da je zaključak prilično jednak - dominirala je muška moda.

Ove je godine, iako začuđujuće u usporedbi sa ženskom, donijela potpuno drugačiju vibru sa zanimljivim detaljima, dizajnima, materijalima, ali i samim prekrasnim muškarcima koji su izgledali savršeno pred objektivima fotoaparata.

Jeremy Allen White
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia Jeremy Allen White nosi Calvin Klein

Među njima, veliku je pozornost ukrao Jeremy Allen White, 32-godišnji glumac koji je trenutno često spominjano ime zbog pojavljivanja u seriji 'The Bear', u kojoj glumi problematičnog kuhara Carmyja Berzatta u kaotičnoj restoranskoj kuhinji, ali i Lipa Gallaghera u seriji 'Shameless'. No, ne samo zato, barem ne krenuvši od 2024. godine.

Naime, upravo je on novo zaštitno lice Calvin Klein kampanje za njihovo svjetski popularno donje rublje, a reklama snimana na krovovima New Yorka postala je senzacija na društvenim mrežama. Uz 'You Don't Own Me' kao glazbenu pozadinu, reklama je obišla svijet, a slobodno možemo reći da je postala i atrakcija na TikToku, trenutno najpopularnijoj društvenoj mreži.

Dovoljno je reći da je u samo 48 sati, reklama brendu zaradila 12.7 milijuna dolara (11.6 milijuna eura) kada je u pitanju medijski utjecaj. 

Odjednom su svi ludi za Jeremyjem, njegovim isklesanim tijelom, nimalo klasičnom ljepotom i energijom koju šalje koja kao da je tek sada poprimila svoj najveći oblik. I dok senzacija i dalje traje, zanimljivo je bilo vidjeti kako se kauč iz reklame, svi već u detalj znamo koji i kako izgleda, pojavio na Facebook Marketplace-u.

Jeremy Allen White kampanja Calvin Klein
Calvin Klein 

Jeremy Allen White kampanja Calvin Klein
Calvin Klein 

'Pogodite što? Imam najvruće sjedalo u gradu - legendarni crveni kauč od samta na kojem je sjedio poznati slavni kuhar (u ne tako puno odjeće) u reklami o kojoj svi govore', stajalo je u oglasu. 'Znam da ima mnogo obožavatelja koji bi ga se rado dočepali. Moraju biti spremni pokupiti ga u New Yorku'.

Kauč iz reklame Calvin Klein na prodaju
New York Post 

Žena koja je objavila oglas objasnila je kako je to napravila na sugestiju supruga koji radi za agenciju koja surađuje s Facebookom.

Nije poznato je li kauč dobio svojeg novog vlasnika, ali sigurno smo da je potražnja bila i više nego velika.