Mnogima iznimno dugački siječanj priveo se kraju, a samim time i prvi mjesec u novoj 2024. godini. Ušli smo u najkraći mjesec, najromantičniji mjesec, mjesec Vodenjaka, a ove godine i prijestupnu veljaču.

Čini se već sada da neće biti nimalo monotoni i dosadni mjesec, a tome svjedoče i zvijezde. Petog veljače Merkur će prijeći u Vodenjaka, što znači da nam stiže val svježih i invativnih ideja te da se otvara razdoblje povoljno za izražavanje vlastitih mišljenja i stavova. Zatim nam slijedi mladi Mjesec u Vodenjaku 9. veljače koji bi mnoge mogao odvesti u neočekivanom smjeru.

Problemi bi mogli nastati zbog djelovanja vatrenog Marsa u znaku Vodenjaka 13. veljače te punog Mjeseca u Djevici 24. veljače, a ne smijemo zaboraviti ni najromantičniji dan u godini, Valentinovo i 14. veljače na koji možda toliko ne utječu zvijezde, koliko mi sami.

U nastavku vam donosimo mjesečni horoskop za veljaču 2024. godine.

Ovan

Ovnovima će veljača zaista biti najbolja moguća kada je ljubav u pitanju. Procvjetat će im ljubavni život, bili slobodni ili zauzeti, a iako je riječ o znaku koji voli sve imati pod kontrolom i planirati unaprijed svaki korak, sada će se prepustiti uživanju u trenutku. Možemo reći da je ovo mjesec promjena za Ovnove kao i ulaska nove energije u njihov život.

Ovan
Shutterstock 

Bik

Merkur koji će prijeći u Ribu 23. veljače izazvat će Bikove da postanu optimističnija osoba kada su vlastiti ciljevi u pitanju. Nemojte se bojati zakoračiti u svoj spektar autoriteta - potaknite svoje vodstvo. Svijet treba vašu jedinstvenu perspektivu! Bikovi će posebno jako osjetiti Mjesec devetog veljače i upravo će tada biti pravi dan za velike korake na poslu.

Bik
Shutterstock 

Blizanci

Blizancima je ovo idealan mjesec za postavljanje ciljeva jer će im hrabrost i samopouzdanje biti na vrhuncu. Tu su i snažna doza entuzijazma i vitalnosti, kao i energija koja seže u visine. Što se ljubavi tiče, slobodni bi Blizanci mogli upoznati nekoga na sasvim neobičan način, dok će oni zaljubljeni doživjeti prijelomne trenutke u vezi.

Blizanci
Shutterstock 

Rak

Zavodljiva Venera i nestašni Mars napravit će pravi kaos u ljubavnom svijetu Rakova, pogotovo u prvoj polovici mjeseca. Uzbudljive prekretnice, realizacije i promjene oko sedmog veljače možda će vam pomoći da otkrijete što želite od ljubavi. Vjerujte svojoj intuiciji, postavite stroge granice i nemojte biti prestrašeni 'kopati' po svojim osobnim pravilima.

Rak
Shutterstock 

Lav

Pred Lavovima je umjetničko vrijeme u kojemu će se probuditi velika želja prema slikanju, pisanju, glazbi... Savršen je trenutak za pronazalak ispunjavajućeg hobija, a može se savršeno uklopiti i u poslovne sfere. Također, ovaj mjesec Lavu donosi harmoniju u obiteljske odnose.

Lav
Shutterstock 

Djevica

Mladi mjesec u znaku Vodenjaka 9. veljače potaknut će Djevice da u svoj život uvedu nove navike, kao i da razmišljaju van svojih dotadašnjih granica. Važna će iznimno biti redovna tjelesna aktivnost koja će biti ključna za održavanje energije i fizičkog blagostanja, ali svejedno, nemojte zaboraviti posvetiti pažnju održavanju ravnoteže između poslovnih obveza i zdravlja.

Djevica
Shutterstock 

Vaga

Mjesečni horoskop za Vage je prepun zabave, strasti i motivacije. Sijat će nove romanse, nove inspiracije i zanimljive ideje. Valentinovo će za Vage biti iznimno romantično i veselo, ali ne 14., već 16. veljače, jer taj dan njima je idealan za romansu.

Vaga
Shutterstock 

Škorpion

Koliko god život postane kaotičan, uvijek se možete vratiti kući sebi - rečenica je koja opisuje mjesečni horoskop za Škorpione. Kada se Mars i Pluton, ujedno i planeti koji vladaju Škorpionom, rijetko spoje na Valentinovo, bit ćete motivirani kao nikada do sada da preuzmete brigu o svom emocionalnom stanju.

Škorpion
Shutterstock 

Strijelac

Vrijeme je za zabavu jer mjesečni horoskop za Strijelca donosi divne i uzbuđujuće prilike za povezivanje s drugima. Upravo u tim trenucima slobodni Strijelci mogu doživjeti uzbudljiva poznanstva, a s time i potencijalnu novu ljubav.

Strijelac
Shutterstock 

Jarac

Ovaj mjesec podsjeća Jarce koliko su jaki. Preuzet će život u svoje ruke i učiniti sve da napokon ostvare svoje snove. Možda ih iznenadi povišica na poslu ili neočekivana prilika za povećanje ušteđevine. Ovo je idealno vrijeme za skupljanje nimalo lošeg budžeta.

Jarac
Shutterstock 

Vodenjak

Vodenjak je zvijezda mjeseca veljače, stoga će za ovaj znak biti veoma intenzivna. Oko Valentinova, Venera i Mars činit će ih privlačnijima nego inače zbog čega će ih mnogi smatrati neodoljivima. Vodenjaci će manifestirati moć, novac i stabilno emocionalno stanje.

Vodenjak
Shutterstock 

Ribe

Ribama veljača donosi mogućnost za suptilnu romansu, duhovnu introspekciju i priliku za jačanje veza. Ovo je vrijeme kada će vaša empatija i osjetljivost doći do izražaja, potičući vas da izrazite ljubav prema sebi i drugima.

Ribe
Shutterstock