Women’s Weekend, konferencija koja okuplja, povezuje i osnažuje žene, kao i muškarce koji utječu na promjene, ponovno će okupiti istaknuta imena regionalne i svjetske scene iz područja biznisa, medija, lifestylea, IT-a, zdravlja i ljepote. Već u svom prvom izdanju ova konferencija je nadmašila očekivanja i do posljednjeg mjesta ispunila dvorane sadržajnim predavanjima i panelima na kojima je oko tisuću posjetitelja bilo inspirirano izlaganjima i govorima brojnih sveučilišnih profesorica, predsjednica i članica uprava istaknutih regionalnih i svjetskih kompanija, uspješnih poduzetnica i opinion makerica. Zbog toga se ove godine Women’s Weekend iščekuje s nestrpljenjem te će se održati od 7. do 10. ožujka u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta.

Program će progovoriti o cijelom nizu atraktivnih i aktualnih tema kao što su: žene u biznisu, budućnost poslovanja, aktivizam, ali i izazovima generacije Z te uspješnog usklađivanja svih ženskih uloga. Inspirativni panelisti koji najavljuju ovu značajnu regionalnu konferenciju dolaze iz potpuno različitih područja u kojima ostvaruju iznimne rezultate. Tako u Rijeku stiže američka spisateljica dr. Cat Bohannon, koja je na Sveučilištu Columbia proučavala evoluciju naracije i kognicije, magistrirala je poeziju i publicistiku, a njezina knjiga 'EVE: Kako je žensko tijelo upravljalo 200 milijuna godina ljudske evolucije' postala je apsolutni bestseller.

Cat Bohannon
Women’s Weekend / Stefano Giovannini Cat Bohannon

U Rijeku stiže i i Lisa Carmen Wang, jedna od 30 osoba na Forbesovoj ljestvici najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina, slovenska aktivistica, sociologinja i voditeljica Instituta 8. mart Nika Kovač, kao i Lana Djurkin-König, koja će predstaviti svoje profesionalno putovanje tijekom 20 godina rada u globalnim kompanijama na liderskim pozicijama odgovornima za sigurnost te glumica Milena Radulović.

Nika Kovač
Women's Weekend Nika Kovač

Lana Djurkin-Koning
Women's Weekend Lana Djurkin-Koning

Milena Radulović
Women's Weekend Milena Radulović

To su samo neka od istaknutih imena koja će dati doprinos osnaživanju uloge žena u društvu na drugom Women’s Weekendu.“Kada sam razmišljala o pokretanju Women’s Weekenda znala sam da želim dati priliku ženama koje imaju ogromnu i važnu ulogu u poslovnom svijetu i društvu, ali nažalost često prolaze nezamijećeno ili nisu u prvom planu. Čini se da je postojala velika potreba za takvim događajem jer već je odjek prve konferencije potvrdio važnost Women’s Weekenda. Ravnopravnost i osnaživanje žena nam je u fokusu zato nas veseli dolazak nekih od najzanimljivijih autorica, liderica i poduzetnica u regiji, ali i svijetu.”, istaknula je Nevena Rendeli Vejzović, inicijatorica i direktorica Women’s Weekenda.

Nevena Rendeli Vejzović
Mak Vejzović Nevena Rendeli Vejzović


Novost ovogodišnjeg Women's Weekenda je uključivanje Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, što će dodatno osnažiti konferenciju. Na poticaj Europske komisije i u suradnji s Centrom Europe Direct i Sveučilištem u Rijeci, prvoga dana konferencije, 7. ožujka razgovarat će se o tome kako je i zašto još uvijek ravnopravnost potrebno zakonski regulirati, i to s europske razine, kao i zašto je to dobro za žene, muškarce i biznis u praksi. Za ovaj dio programa ulaz će biti slobodan za sve posjetitelje.


U tjednu obilježavanja Dana žena ne propustite biti dio tri dana inspirativnih i edukativnih panela i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women’s Weekendu, jer će Rijeka i ove godine biti središnje mjesto razmjene iskustava i znanja, razgovora o aktualnim temama i davanja doprinosa osnaživanju i ravnopravnosti. Ulaznice osigurajte na linku, a sve informacije o programu i sadržajima na Women’s Weekendu pratite i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn.

Vidimo se u Rijeci od 7. do 10. ožujka i proslavimo Dan žena zajedno!