Klan Shelby nije rekao svoju posljednju riječ, što najbolje potvrđuje činjenica da popularna serija seli na filmski format. I dok ta vijest nije nova, jer još početkom godine je slavni scenarist Steven Knight najavio snimanje filma, stigla je potvrda koja ovaj filmski naslov čini neodoljivim - Cillian Murphy ostaje u glavnoj ulozi Tommyja Shelbyja i ovog rujna će započeti snimanje u engleskom West Midlandsu.

Peaky Blinders
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 


Prema najnovijim najavama film će biti smješten u vrijeme Drugog svjetskog rata, što je odmak od nekoliko godina od vremena u kojem je završila serija. Navodno da je uvjet za njegov ostanak na projektu 'Peaky Blinders' bio vidjeti scenarij. Viđeno je očito dovoljno vrijedno ulaska u film, jer glumačka zvijezda ovjenčana Oscarom za najbolju mušku ulogu u filmu Oppenheimer, je to i službeno potvrdila, preuzima svoju ulogu.

Peaky Blinders
Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia 


Također sve se konkretnije govori i o tome kako bi se priča o Peaky Blinders trebala proširiti i spin-off serije, i prema navođenjima Bloomberga u pripremi su dva spin-offa; serija čija se radnja dešava u Bostonu sredinom dvadesetog stoljeća, dok bi druga trebala plesti radnju oko lika Polly Gray, nezaobilazne snage obitelji Shelby, koju je u seriji glumila Helen McCrory. 
Prema navodima filmska premijere je lanirana za 2025. godinu.