Iako smo mislili da je Barbiemanija završila, čini se da ipak u potpunosti nije. Naime, popularna Barbie kuća sada je dobila novi namještaj, i to onaj dizajnerski. Nova suradnja između Mattela i talijanske tvrtke za namještaj Kartell donosi pet kultnih dizajnerskih stolica, ovoga puta u Barbie veličinama.

Kolekcija uključuje neon ružičaste replike Kartellovih Louis Ghost, A.I., Venice, Masters i Ero S stolica, savršenih za Barbie i njezino opuštanje nakon teškog dana na jednom od njezinih 200 poslova.

Kartell je do detalja dočarao detalje namještaja i svake stolice, a svaki je komad dovoljno velik da stane u ljudski dlan.

Barbie x Kartell kolekcija
Kartell 

Barbie x Kartell kolekcija
Kartell 

'Ovo najnovije partnerstvo između Kartella i Mattela naglašava vrijednosti kreativnosti, inovativnosti i elegancije koje naše dvije tvrtke dijele. Kartell stolci su oduvijek bili simbol dizajna i inovacije u svijetu opremanja, kao što je Barbie uvijek bila izvrstan primjer stila za generacije djece i odraslih', rekla je direktorica marketinga i maloprodaje Lorenza Luti.

Barbie x Kartell kolekcija
Kartell 

Barbie x Kartell kolekcija
Kartell 

Mattel i Kartell radili su zajedno na nekoliko projekata u posljednja dva desetljeća, uključujući ogromnu Barbie kuću iz snova tijekom Tjedna mode u Milanu 2009. godine i UNO kartašku igru 2023. godine inspiriranu namještajem. Kako kaže Kim Culmone, potpredsjednik i globalni voditelj dizajna lutaka za Mattel, ova posljednja suradnja posebno je usmjerena prema zajednicama dizajnera i kolekcionara.

Kolekcija stolica dostupna je online za 60 dolara od 16. travnja.

Barbie x Kartell kolekcija
Kartell 

Barbie x Kartell kolekcija
Kartell 

Za najposvećenije Barbie obožavatelje, Kartell također izrađuje limited edition verzije ružičastih Louis Ghost i Masters stolica u pravoj veličini, koje će također biti dostupne online. Sada sve što trebate je odgovarajuća odjeća za rolanje iz 80-ih i moći ćete se uskladiti i sa svojom Barbie i s njezinom dizajnerskom kućom iz snova.