Kako kaže stara izreka: 'Sreću stvaraš sam', i ove godine, sreća koju stvorite ovisi o tome kako će Jupiter u Blizancima 2024. utjecati na vaš horoskopski znak. Ako vas Jupiter u Blizancima nečemu nauči, bit će to kako ostati optimističan kroz pokušaje i pogreške.

Ovaj dugo očekivani tranzit počinje 25. svibnja i traje do 9. lipnja 2025. Ovaj jednogodišnji tranzit prvenstveno će utjecati na promjenjive znakove - Blizance, Djevicu, Strijelca i Ribe. Iako će ovi horoskopski znakovi biti naglašeni, svatko će iz ovog iskustva naučiti nešto vrijedno. Dodatno, oni koji su rođeni s Jupiterom u Blizancima također će proći kroz svoj 'Jupiterov povratak'.

U astrologiji, Jupiter je poznat kao 'Veliki dobrotvor' jer ima reputaciju velikog, glavnog i pretjerano optimističnog. Astrologija prepoznaje Jupiter kao planet rasta, obilja i ekspanzije. Od svih planeta, ovaj plinoviti div ima Midin dodir - sve što Jupiter dotakne pretvara se u zlato.

Horoskop
rawpixel 

Međutim, Jupiter je također učitelj i mentor, što znači da ima vlastitu mudrost i lekcije koje treba odagnati, baš kao i Saturn (drugi planet učitelj). Jupiterova lekcija često se odnosi na pohlepu, proždrljivost i pretjerivanje. Zahvaljujući Jupiterovim učenjima, možete shvatiti kada previše dobre stvari postane loša stvar. U konačnici, Jupiterove pozitivne vibracije i utjecajna učenja stvaraju sustav visokog obrazovanja koji oblikuje putovanje vaše duše.

Kako Jupiter ulazi u Blizance, možda se pitate može li ovo biti sretan tranzit. Nažalost, Jupiter će oslabiti kada bude u Blizancima. To bi značilo da Jupiter ne napreduje nužno u Blizancima budući da Blizanci predstavljaju dualnost, višestrukost i nepostojanost. Kada se ovaj planet i horoskopski znak spoje, Jupiter u Blizancima može se osjećati kao da ste posvuda odjednom. Možda se ne čini ili ne osjeća inherentno sretnim. Međutim, sreća može biti što god je učinite pa bi samosavladavanje moglo biti ključ za navigaciju Jupitera u Blizancima.

Budući da Jupiter nije domicil, mora odgovarati planetarnom vladaru Blizanaca - Merkuru, a Jupiter kojim vlada Merkur je super pametan. Oba planeta povezana su s obrazovnim pothvatima pa bi ovo mogao biti visoko intelektualni tranzit. Međutim, Merkur je učenik, dok je Jupiter učitelj. Dakle, Jupiter kojim vlada Merkur može nositi lekciju da znate razlikovati kada ste ili učitelj ili učenik.

Horoskop planeti astro
rawpixel 

Najčešća tema koju treba očekivati ​​od Jupitera u Blizancima bit će dilema da imate previše opcija. Možda se osjećate kao da stalno stojite na raskrižju ili pretjerano razmišljate o svojim odlukama. Iako je nevjerojatno imati nekoliko stvari za odabir, to također može biti porazno. Srećom, tema komunikacije će također biti prisutna tijekom ovog tranzita. Usavršavanje vaše komunikacije, aktivnog slušanja i vještina javnog govora pomoći će vam da odlučite čime se želite baviti.

Očekujte da će ovo biti vrlo hirovit tranzit. Jupiter u Blizancima mijenjat će se na mahove pa ćete morati biti fleksibilniji kako biste izvukli maksimum iz toga. Ako ste previše tvrdoglavi, možda će vam biti izazovno igrati s onim što vam padne na pamet. Nekima Jupiter u Blizancima može poboljšati sposobnost obavljanja više zadataka. Za druge bi Jupiter u Blizancima mogao djelovati pretjerano stimulativno jer će biti toliko toga za razmotriti u tako kratkom vremenu.