Novi broj Storybooka je na kioscima, a u njemu je pregršt tema, fotografija za sladokusce i zaljubljenike u ovaj magazin koji je stekao kultni status na našem tržištu. Sve o ovom izdanju doznali smo od glavne urednice Martine Rafaeli koja je plodonosno surađivala s kreativnom urednicom broja Aleksandrom Orlić.

Storybook novi broj
Storybook 


Još jedan veliki posao je iza vas, novi broj omiljenog Storybooka kodnog imena ‘fluid love’. Što je ovaj put fluidno, gdje je nestala i došla ljubav?

Novi broj mnogima omiljenog lifestyle magazina je u prodaji, a dolazi na više od 300 stranica ukoričenih atraktivnom naslovnicom i apelom ‘fluid love’ koji otkriva sukus koji smo odabrali za ovaj broj. O toj temi nedovoljno se govori, a važan je dio društva u kojem živimo. Ovim izdanjem urednički tim nastojao je na atraktivan način odgovoriti na raznolika i zanimljiva pitanja suvremenog čovjeka vezana uz promjene i poimanje svijeta, fluidne stilove života, ljubavi, kreativne industrije, komunikacije...

Storybook novi broj
Storybook 

Nakon prošlog broja koji je bio inovativan na našem tržištu jer je realiziran s pomoću Al-ja, što je ovaj put osnovna premisa?

Human factor ili gdje je čovjek danas uz sve mogućnosti koje nam pruža svijet. Što je to liquid society i tko su pojedinci oko nas koji dosljedni sebi utječu na sve nas te nas potiču da iziđemo izvan okvira, razgovaramo o tabuima, pogreškama, humoru, rodnim ulogama.

Martina Rafaeli
Robert Gašpert Martina Rafaeli, glavna urednica Storybook

Osim sjajnih suradnika i autora, vaša desna ruka bila je kreativna urednica Aleksandra Orlić. Kako je izgledala ta interakcija. Što je donijela Aleksandra kao nagrađivana spisateljica i fotografkinja?

Posebnost Storybooka na tržištu proizilazi i iz činjenice da svaki broj stvara tim predvođen novim kreativnim urednikom. U ovom broju to je Aleksandra Orlić, dugogodišnja urednica, umjetnica, spisateljica, fotografkinja, kreativka koja je za ovaj broj okupila vrhunski tim suradnika koji danas na razne načine oblikuju naš medijski prostor. Suradnja s njima rezultirala je autentičnim sadržajem. Aleksandra je još jednom oduševila količinom kreativnih ideja koje prelaze okvire 308 stranica magazina i našu suradnju mogu opisati kao jednu od onih koje se pamte.

S obzirom na to da na našem tržištu ne nedostaje lifestyle portala i magazina, jeste li imali problem što novo donijeti a da već nije napisano? Koliko je ovo izdanje Booka zadržalo svoga početnog DNK?

Upravo je količina medijskih formata na našem tržištu odličan poticaj za nove teme. O svakoj od tema zasigurno se već pisalo i pisat će se, ali naša je namjera bila na jednome mjestu skupiti one s potpisom domaćih kreativaca iz različitih industrija, teme koje su odličan presjek vremena. Ideja je bila stvoriti stranice koje ne podilaze nego pozivaju da dublje i svjesnije lociramo sebe u tekućem društvu, baš kao što su to unatrag 15 godina za ovaj brend stvarale glavne urednice Tonkica Rudan, Vedrana Čarapović Propadalo i Vanja Ljubić. Tako je Storybook bio i ostao priča za sebe.

Storybook novi broj
Storybook 

Na koje ste teme, intervjue posebno ponosni u ovom broju?

Teško je izdvojiti samo neke jer svako od osam poglavlja čini zasebnu cjelinu u kojoj gostuju vrhunskih autori. Istaknut ću da su u ovom broju svoj trag ostavili autentični pojedinci: Sanja Muzaferija, Ivan Salečić, Mirta Lijović, Mare Milin, Ivan Palijan, Izabela Vrtar, Milena Dražić, Krešimir Šego, Alenka Ostrihon, Velimir Grgić, Milana Vuković Runjić, Nađa Irena Fišić, Nastasja Chiara Petrić, Hrvoje Petrić... Fluidnost broja savršeno opisuje i naslovnica koju potpisuje naša sjajna fotografkinja Mare Milin, na kojoj je zvijezda iznimna Tara Thaller, a u magazinu vas čekaju fotografije nje i njezinog partnera, plesača Matea Cvenića.

Storybook novi broj
Storybook 

Storybook novi broj
Storybook 

Planirate li i dalje nove suradnje s kreativnim urednicima i kako će to izgledati? Hoće li to podrazumijevati i nove rubrike?

Naša vizija svakoga budućeg novog broja Storybooka temelji se na suradnji s novim kreativcima. Taj ritam nameće svojevrsne izazove, ali također pruža veliko zadovoljstvo i svježinu, odmak od očekivanog jer ste stalno u kontaktu s novim idejama, temama i pojedincima koji su savršeni sugovornici o viziji broja. Rubrike ovise o temi broja i timu koji ga oblikuje, pomiče granice, a u tomu je i ljepota stvaranja tiskanog magazina u današnje vrijeme.

Storybook novi broj
Storybook 

Hoće li ovaj 53. broj Storybooka sladokuscima biti omiljeno štivo na plaži?

Storybook je opremljen svim elementima kako bi bio omiljeno štivo na plaži, ali i broj kojemu ćete se vraćati. Ozbiljan, ali zabavan, s atraktivnom naslovnicom, temama koje neće promijeniti svijet, ali će čitatelja potaknuti na razmišljanje, bez obzira na to sjedimo li uz rub bazena ili u uredu. Baš kao što je pisac Frédéric Beigbeder napisao u svojoj novoj knjizi ‘Brana na Atlantiku’: “Svaka je rečenica prozor u svijet. Svaka je knjiga vitraj: pokušavaš kroz nju vidjeti nešto drugo...” Storybook je upravo to, knjiga priča koja pruža priliku za nov, drugačiji pogled u svijet oko nas.

Storybook novi broj
Storybook 

Novi broj Storybooka dostupan je na svim kioscima.