Puni Mjesec jedna je od omiljenijih mjesečevih faza, ona u kojoj se podsjećamo na ono što se dogodilo i što smo riješili gledajući prema naprijed. Uz puni Mjesec vežu se tipične teme čišćenja i oslobađanja, a s punim Mjesecom u Jarcu koji se događa 21. lipnja, dobro je osvrnuti se na ono što se nam se posebno istaknulo u zadnjim mjesecima, te je dobar trenutak za podvlačenje crte ili donošenje odluka.

Lipanjski puni Mjesec pada na prvi dan ljeta i najduži dan u godini, te predstavlja uzbudljivu priliku da se osvrnemo gdje smo započeli ove godine, gdje smo sada i do kamo možemo stići prije nego što dođemo do kraja još jednog ciklusa oko Sunca. Budite blagi prema sebi ako u ovom trenutku niste tamo gdje se nadali biti, a puni Mjesec će vas nagraditi jasnoćom, te prilikom da raščistite stvari i ostanete na pravom putu.

Za istaknuti je kako se ovaj puni Mjesec još naziva i Strawberry Moon jer će na nebu pri izlasku zasjati velika ružičasta kugla, a sama boja Mjeseca je odraz sjaja zalazećeg sunca. Ono što je također važno za istaknuti kod ovog punog Mjeseca je to što je to prvi od dva puna Mjeseca u znaku Jarca, a drugi će biti mjesec dana kasnije, u srpnju. Svake godine imamo 13 lunarnih ciklusa, dugih 28 dana. To znači da svake godine imamo dva puna Mjeseca u jednom znaku u razmaku od mjesec dana. Prvi je na ranim stupnjevima na zviježđu, tako da ima svjetliji dojam. Drugi je na kasnim stupnjevima znaka, gdje je energija snažnija i pojačana.

Dakle, s ovim prvim punim Mjesecom u Jarcu, ovim lipanjskim, vrijeme je da budemo iskreni prema sebi i prepoznamo gdje još nismo ovladali aspektima sebe ili života, a zatim poduzmemo korake da to ispravimo. Otkrivamo kojih je to šest znakova koji će posebno osjetiti snagu lipanjskog punog Mjeseca u Jarcu.

Horoskop astro pun mjesec
rawpixel 


Ovan

Vrijeme je za karijerni napredak, bez obzira radite li na ostvarivanju novog cilja ili radu na realizaciji novih planova. Za vrijeme punog Mjeseca razmislite što biste trebali odbaciti a što zadržati kako biste ostali na putu ostvarenja. Usporite, razmislite. Ako je potrebno, još jednom se zagledajte u perspektivu, te nagradite sami sebe za trud. S vašim vladajućim planetom, Marsom, u Biku za vrijeme punog Mjeseca, pobrinite se da imate dobro osmišljen plan prije nego što naglavačke skočite zaronite u novo.

Bik

Ovaj puni Mjesec je svojevrsni poziv za buđenje. Pun Mjesec u Jarcu omogućuje vam širi pogled na svijet oko vas, jer se možda tu nalazi i nešto što je vrijedno doživjeti. Proširenje vaših horizonata će osigurati da naučite ono što je potrebno da postignete ono što tražite. Ali za to morate izaći iz vaše zone komfora, otkriti i prihvatiti i nešto novo, jer baš to novo može ubrzati vaš osobni napredak.

Blizanci

Za vrijeme ovog punog Mjeseca imate priliku učiti o intimnosti i odnosima. Pun Mjesec osvjetljava vašu želju za iskrenom vezom. Tijekom ovih dana otkrit će novu dimenziju bliskosti i razumijevanja u vezi ili bliskim odnosima. Utjecaj Jarca pomoći će vam da budete odgovorni te da manje ističete površinsku verziju sebe, omogućujući vam da se uključite u dublje razgovore i otkrijete najstvarniju verziju sebe.

Rak

Uz puni Mjesec započinje i sezona vaše vladavine, što osvjetljava polje odnosa s ljudima u vašem životu. Pun mjesec bi mogao ukazati kako biti izravniji i postaviti jasnije granice s onima u vašem životu. Otkrit ćete i gdje ste bili previše opušteni u svom rasporedu te pri davanju vremena drugim ljudima. Ovaj puni Mjesec ukazuje na odgovornost zato ga iskoristite kako bi bili bolji u planiranju vremena i vlastitih ciljeva.

Lav

Volite zabavu, buku i druženja, no ovaj puni Mjesec podsjetit će vas na lekciju o umjerenosti. Jer uz dobru zabavu često se događa da potrošite sebe, a najbolji način za oporavak je rutina. Elementi zdravog življenja, prehrane i dovoljna sna pomažu, a vama će pomoći da bolje sagledate osobne projekte koje ste započeli. Zato iskoristite energiju punog Mjeseca, odmaknite se, udahnite, napunite baterije kako bi nastavili u punom sjaju.