Svatko tko se imalo razumije u filmsku industriju, neće propitkivati činjenicu da je 'Forrest Gump' jedan od najboljih filmova svih vremena. Nastao 1994. godine, osvojio je šest Oscara, među njima i one za najbolji film, najboljeg glumca i najboljeg redatelja, a sada, točno trideset godina nakon, stiže nevjerojatan povratak.

Naime, glumci Robin Wright i Tom Hanks, koji su interpretirali tragične ljubavnike, ponovno će se udružiti s redateljem Robertom Zemeckisom i osvanuti zagrljeni na filmskom platnu kao Margaret i Richard Young u novom filmu 'Here'. Riječ je o adaptaciji grafičkog romana Richarda McGuirea iz 2014. godine.

Here
Imdb 

Sudeći po napisima, ovaj će film donijeti nešto sasvim novo, a sama činjenica da kamera cijelo vrijeme stoji na istom mjestu, mnogima je apsolutno nezamisliva. Snimajući dnevni boravak jedne kuće, kamera se ne okreće ni ne zumira, snima uvijek isti kut. Ipak, ono što se kreće jako brzo je vrijeme. Više od stoljeća života u jednoj američkoj dnevnoj sobi odigrava se tijekom žustre 104-minutne priče. Dakle, jedna perspektiva se nikada ne mijenja, ali sve oko nje - da.

Here
Imdb 

Riječ je o nećemu što se nikada do sada nije isprobalo. Naravno, mogli smo viđati slične stvari i scene u ranim, nijenim filmovima prije nego što je montaža izumljena.

Budući da se radi o filmu koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, vrijeme se odražava i na lica likova, zbog čega će se moći upotrijebiti najnovija tehnologija uz pomoću koje će Tom Hanks, koji trenutno ima 67 godina, u nekim trenucima izgledati i kao tinejdžerska verzija svog lika.

Here
Imdb 

Naravno, ovo nije prvi put da se koristi digitalna tehnika pomlađivanja lica, ali sada će definitivno biti u centru pozornosti. Tako su, primjerice, još 2006. godine pomladili Patricka Stewarta i Iana McKellena koji u filmu 'X-Men: The Last Stand' tumače uloge Profesora X-a i Magneta.

Here
Imdb 

Pomladili su i Samuela L. Jacksona kako bi utjelovio Nicka Furyja iz 1990., Brada Pitta za film 'The Curious Case of Benjamin Button', Roberta De Nira za 'The Irishman', Willa Smitha koji je u filmu 'Gemini Man' glumio svog mlađeg klona...

Zanimljivo je gledati u kojem smjeru nova tehnologija okreće i filmsku industriju, a jedva čekamo i 'Here' koji će premijerno u kinima biti prikazan 15. studenog, u distribuciji Sonyja.