Za većinu od nas ljeto je sinonim za dane na plaži, bazenu, sunčanje, putovanja, druženje i zabavu, ali ipak, neke dane odmora volimo provesti i kod kuće dok nas klima hladi i ne radimo apsolutno ništa. Tada nastupaju filmovi koje volimo gledati nekada i iznova jer se jednostavno tako dobro uklapaju u ljetnu sezonu.

Klasici, neki i nešto novijeg datuma, ali svakako znani naslovi našli su se na našem popisu pet (guilty pleasure) filmova kojih gledamo za vrijeme vrućih, ljetnih dana (i noći). 

Call Me by Your Name

Smješten u 1983. godinu i sjevernu Italiju, 'Call Me by Your Name' bilježi romantičnu vezu između 17-godišnjaka Elia Perlmana (Timothée Chalamet) i Olivera (Armie Hammer), 24-godišnjeg studentskog asistenta Eliovom ocu Samuelu (Michael Stuhlbarg), profesoru arheologije. Njihova kemija je magnetska, njihova veza jednako burna i srceparajuća, a zapanjujuće lokacije oko kojih se odvija njihova priča ostavljaju bez daha.

Ljetni filmovi
Imdb 

Grease

Danny i Sandy, iliti John Travola i Olivia Newton John, slavno pjevaju o ljetnoj ljubavi u, naravno, pjesmi 'Summer Lovin'. Jedan od klasika koji nikada ne prestaje biti voljen pokazuje što se dogodi kada svoju ljetnu ljubav pronađete u srednjoj školi na jesen.

Ljetni filmovi
Imdb 

(500) Days of Summer

Kada ime lika glumice Zooey Deschanel glasi Summer (ljeto), znamo da će radnja biti vruća. Summer i Tom (Joseph Gordon-Levitt) nalaze se na roller-coasteru ljubavi, ali stvari zaokrenu svoj smjer kada dođe jesen, točnije Autumn (Minka Kelly).

Ljetni filmovi
Imdb 

Mamma Mia!

Nakon burne ljetne romanse, Donna (Meryl Streep) ostaje trudna s kćeri Sophie (Amanda Seyfried). Dva desetljeća nakon, dok se Sophie priprema za vjenčanje, Donna pokušava otkriti koji je od njezina tri bivša ljubavnika Sophien pravi otac. Budući da su tri potencijalna oca Sam (Pierce Brosnan), Harry (Colin Firth) i Bill (Stellan Skarsgård), doista nema pogrešnog izbora...

Ljetni filmovi
Imdb 

My Girl

Ovaj klasik pokazuje divnu paralelu između odrasle ljubavi koju predstavljaju Dan Aykroyd i Jamie Lee Curtis i one nadobudne dječje, gdje je teško reći je li to prijateljstvo ili prava romansa, koju prekrasno glume Macaulay Culkin i Anna Chlumsky.

Ljetni filmovi
Imdb