U posljednje vrijeme svjedočimo najavama brojnih filmova te zaista možemo uživati u odličnoj kinematografskoj produkciji. Na popisu već sada imamo nekoliko naslova koje jedva čekamo pogledati, a na samom vrhu definitivno je drugi nastavak kultnog filma 'Gladiator' iz 2000. godine.

Ipak, s druge strane, koliko smo god zbog njega pozitivno uzbuđeni, toliko imamo i visoka očekivanja koja neće biti lako zadovoljiti. Isto tako, sigurni smo da nismo jedini.

Gladiator 2
Paramount Pictures 

Gladiator 2
Paramount Pictures 

Nakon gotovo 25 godina, redatelj Ridley Scott vraća nam legendarnu priču na filmska platna, a neobično je zamisliti drugačiju od one koju je savršeno donio Russell Crowe u prvom dijelu.

Ovoga će puta naslovnu ulogu nositi irski glumac Paul Mescal koji će utjeloviti Luciusa Verusa, sina vladara Luciusa Verusa i bivšeg nasljednika Carstva. Nakon što je proteklih 15 godina živio miran život u Numidiji sa suprugom i djecom, zarobe ga rimski vojnici predviđeni Marcusom Acaciusem (Pedro Pascal) i prisile ga u ropstvo. Mora se boriti kao gladijator, cijelo vrijeme ujedno pokušavajući osloboditi Carstvo od 'sadističke' vladavine cara Caracalle (Fred Hechinger) i cara Geta (Joseph Quinn).

Gladiator 2
Paramount Pictures 

Gladiator 2
Paramount Pictures 

Nedavno je Vanity Fair objavio prve službene fotografije nadolazećeg filma, a sada je stigao i prvi službeni trailer. U manje od 20 sati nakon njegovog izlaska (u vrijeme pisanja teksta), skupio je više od 11 milijuna pregleda, što dovoljno govori o zainteresiranosti publike u novi Ridleyev projekt.

Gladiator 2
Paramount Pictures 

Gladiator 2
Paramount Pictures 

Ipak, očekivano, komentari su podijeljeni. Ono što je mnogima već sada zapelo za oko je rap pjesma koja se pojavljuje u traileru kao nešto što nikako ne ide ruku pod ruku s Rimskim Carstvom. Uz taj, najčešći je komentar o tome kako film kao Gladiator nikada nije trebao nastavak jer je apsolutno remek djelo sam po sebi. Treći kažu da je originalni film nosila i savršena glazbena podloga Hansa Zimmera koji, pak, na novom filmu nije radio. Moramo priznati, sve rečeno ima smisla. 

Gladiator 2
Paramount Pictures 

Gladiator 2
Paramount Pictures 

Prvi je dio Russellu Croweu donio Oscara za najboljeg glumca, a filmu Oscara za najbolji film, stoga zaista ne čudi što su očekivanja na toliko visokoj razini. Zaista se nadamo da će opravdati hype, a odlična je vijest što na američka filmska platna stiže već ove jeseni - 22. studenog.

Do tada, uživajte u traileru.