Sinoć je održana službena ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu trosatnim programom koji je obuhvaćao sve od službenog gašenja olimpijskog plamena, do okupljanja sportaša, plesnih točaka, nastupa svjetskih glazbenih imena kao što su Billie Eillish, Red Hot Chili Peppers i Snoop Dogg, kao i točke glumca Toma Cruisa koji su najavili i predstavili sljedećeg domaćina Olimpijade 2028. - Los Angeles.

Moramo priznati, nedostajat će nam svakodnevno uživanje u raznim sportskim disciplinama, a ono što nam ostaje je prisjećati se svega po čemu će ove Igre biti upamćene.

Snoop Dogg i njegova posebna uloga 

Osoba koja je svakako imala posebno mjesto u pariškim Igrama je američki reper Snoop Dogg. Mnogi su se čudim čudili što on uopće radi u cijelom programu i pitali se zašto je upravo on jedan od nositelja olimpijske baklje na otvaranju. Ipak, kako je i sam rekao 'Pokazat ću vam zašto su me učinili čovjekom za ovu ulogu' - doista je i pokazao. Vodio je savršen posao na društvenim mrežama, služio i kao dopisnik za NBC izvještavajući iz Pariza, a i sudjelovao je u brojnim aktivnostima sa sportašima SAD-a koje je i bodrio s tribina. Odličan promo za nadolazeće igre.

Najležernija medalja Igara

Na prvom mjestu viralnih trenutaka definitivno stoji 51-godišnji Turčin Yusuf Dikec koji je Turskoj donio srebro u disciplini 10 metara sa zračnim pištoljem. Dok su njegovi kolege na Igre došli s full opremom, posebnim naočalama, kapama, dodacima, on je nosio čepiće u ušima i ruku u džepu. Najležernije osvajanje medalje ikad zbog čega su se vrlo brzo javile šale da je zapravo namjerno postao drugi kako ne bi bio sumnjiv, ako nas razumijete... Njegovu su pozu kasnije kopirali brojni drugi sportaši, a među njima i Šveđanin Armand Duplantis nakon što je osvojio zlato u skoku s motkom.

Rušenje rekorda pa još jednog 

Fenomenalni 24-godišnji Duplantis zlato je obranio s preskočenih 6.00 metara, zatim je postavio novi olimpijski rekord od 6.10 metara, a potom i novi svjetski rekord od 6.25 iz trećeg pokušaja. Apsolutna magična noć za ovog mladog Olimpijca koji je tog dana, uz našu brončanu Sandru Elkasević, definitivno bio najveća senzacija. Postao je miljenik gledatelja i nakon što je odmah otrčao u zagrljaj svoje djevojke kako bi proslavio ogroman uspjeh.

Novak i Golden Slam

Legenda tenisa i sporta općenito napravio je povijesni uspjeh kojim je upotpunio i svoj Golden Slam pobjedom protiv Španjolca Carlosa Alcaraza. Osvojivši prvu zlatnu medalju s Olimpijskih igara, ušao je u tenisku povijest kao jedan od petorice koji su osvojili sva četiri Grand Slama i olimpijsko zlato. U izabranom društvu od muškaraca su još samo Andre Agassi i Rafael Nadal, a od djevojaka Steffi Graf i Serena Williams.

Famozna Simone Biles 

Žena koju nazivaju najuspješnijom gimnastičarkom današnjice iz Pariza se u SAD vratila s četiri medalje - tri zlata i jednim srebrom. Ipak, njezina priča postaje još nevjerojatnija nakon što je na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju doživjela 'neuspjeh' zbog čega ju je cijeli svijet počeo prozivati. Nakon problema s mentalnim zdravljem odustala je od Igara stavljajući prioritet na ozdravljenje i samu sebe, nakon čega se ove godine vratila jača nego ikada postajući simbolom snage i nade.



Povijesna fotografija savršenog trenutka 

Fotografija za koju mnogi kažu da će obilježiti ovogodišnje Igre. Brazilski surfer Gabriel Medina ostvario je najviši zabilježeni rezultat u kratkoj povijesti ovoga sporta na Olimpijskim igrama. Tada se odlučio baciti s vala, što je savršeno ovjekovječio francuski fotograf Jerome Brouillet zbog čega izgleda kao da lebdi u zraku. 

Spavanje na travi

Za vrijeme trajanja Olimpijskih igara mnogo smo mogli čitati o nezadovoljstvu sportaša smještajem i hranom koje su im pripremili Francuzi. To je najbolje samo jednim prizorom predstavio talijanski plivač Tomas Ceccon kojeg su fotografirali kako spava vani u parku kraj klupice ispred Olympic Villagea.

I naravno - prosidba 

Nije jedina koja se dogodila na ovogodišnjoj Olimpijadi, ali postala je najviše viralna. Riječ je o francuskoj trkačici Alice Finot koja je za dlaku ostala bez medalje i završila na četvrtom mjestu. Ipak, nakon otrčane trke otišla je do svog partnera i zaprosila ga. Umjesto prstena, zaprosila ga je pribadačom koju je nosila kroz utrku. 'Rekla sam sama sebi ako otrčim ispod devet minuta, znajući da mi je devet sretni broj i da sam s njim u vezi devet godina, zaprosit ću ga', rekla je.