Prvi ovogodišnji supermjesec dolazi u vrućem kolovozu, 19. u mjesecu, i ovdje je da sve horoskopske znakove uvede u novu eru prihvaćanja autentičnosti, odricanja od prosuđivanja i dopuštanja njihovoj individualnosti da zablista. To je zato što kolovoški puni Mjesec izlazi u ekscentričnom i inovativnom znaku Vodenjaka.

Također se suočava sa samouvjerenim Suncem u svom svjetlucavom kućnom znaku Lava, što vas tjera da razmislite o ulozi koju igrate u životima drugih kao i tome da vam postane ugodnije otvoreno se izražavati. Postoje neka teška, ali konstruktivna planetarna poravnanja koja se događaju uz ovu lunaciju, ali za nekoliko sretnih znakova zodijaka, bolovi rasta neće biti toliko osjetljivi.

Horoskop
Shutterstock 

Energija Vodenjaka je buntovna i nekonvencionalna pa vas ovaj pun Mjesec poziva da pokažete cijelog sebe - čak i ako to znači suočavanje s nekim izazovima i otpuštanje stvari koje vam ne služe. Pun Mjesec je okrenut prema retrogradnom Merkuru, naglašavajući neke od mentalnih zabuna vrtnje unatrag i dajući im više konteksta. Zajedno, Sunce, Mjesec i Merkur sukobit će se s nepredvidivim planetom Uranom, obećavajući naelektrizirane šokove i iznenađenja izvan lijevog polja koja će vas natjerati da razmišljate izvan okvira i pomaknete granice svoje zone komfora.

Ali te planetarne trzavice nisu ni pola priče. Gotovo svaki veliki planet u zodijaku uvučen je u dramu pod ovim punim Mjesecom, budući da će zaljubljena Venera biti u oštroj opoziciji sa strogim Saturnom, a oboje će se boriti s usijanim Marsom i ekspanzivnim Jupiterom. Dakle, iako se možda osjećate frustrirani nekim stvarima koje se pojavljuju pod ovim punim mjesecom, vjerujte da ćete, suočivši se s njima izravno i pronalazeći rješenja, naučiti vrijedne lekcije koje će vam otvoriti nova vrata koja ne možete još ni zamisliti.

Svatko bi se trebao pripremiti za veliki mjesec, velike osjećaje i velike promjene - kao i veliku priliku za rast. No, što se tiče dva horoskopska znaka na koje kolovoški puni Mjesec najmanje utječe, oni bi trebali zahvaliti svojim sretnim zvijezdama što će ovo prebroditi malo lakše od većine.

Horoskop
Shutterstock 

Rak

Budući da znakom vlada sam Mjesec, rijetko postoji lunacija koju ne osjetite na smislen način - a isto vrijedi i za puni Mjesec u kolovozu. Međutim, u usporedbi s većinom znakova zodijaka, vaš svakodnevni život neće biti toliko poremećen ovim kozmičkim događajem. Pun Mjesec pogađa vašu misterioznu osmu kuću, izvlačeći na površinu neke duboko ukorijenjene tajne, strahove i ranjivosti. Vrijeme je da preispitate kamo usmjeravate svoju energiju. Ide li prema poslu, odnosima ili samousavršavanju? Ili postoje energetski vrtlozi u vašem životu koji zapravo nisu vrijedni vašeg vremena i truda? Držite svoje uši i srce otvorenima jer će odgovori koje tražite na kraju pronaći put do vas.

Horoskop
Shutterstock 

Jarac

Kolovoški puni mjesec pogađa vaš novčani sektor, stoga je vrijeme da provjerite svoje financije - i bit će korisno da razmšljate izvan okvira ako trebate napraviti bilo kakve prilagodbe. Ponekad možete biti pomalo tradicionalisti, Jarci, osobito sa svojim materijalnim resursima. Raditi stvari uvijek na isti način samo zato što je to onako 'kako uvijek radite', nije vječno najmudriji izbor, a ponekad mali rizik može donijeti veliku nagradu. Merkur je retrogradan pa nije dobro vrijeme za bilo kakve nestabilne novčane poteze ili ulaganja s visokim ulozima. Međutim, možda je vrijeme da malo pomaknete granice svoje zone komfora i pogledate stvari iz drugog kuta.