Sve glasnija govorkanja o mogućem okupljanju kultnog britpop benda Oasis, više nisu govorkanja, već stvarnost, jer je jutros i službeno potvrđen kraj nesuglasicama braće Gallagher, zbog kojih je prije 15 godina došlo do raspada benda.

U priopćenju bend stoje riječi: “The guns have fallen silent. The stars have aligned. The great wait is over. Come see. It will not be televised.”

Vijest je dočekana s ogromnim odobravanjem fanova, a grupa je u utorak rano ujutro najavila turneju Oasis Live '25, s naglaskom na koncerte koji su planirani u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj u 2025. Prema dostupnim informacijama, slijede još i pojedinosti vezane uz turneju po Sjevernoj Americi, kao i info tko će se od originalnih članova benda pridružiti braći Gallagher.

Oasis Live 25
Instagram @oasis 

Turneja će uključivati ​​četiri koncerta u Heaton Parku u Manchesteru, rodnom gradu benda, između 11. i 20. srpnja, kao i četiri nastupa na stadionu Wembley u Londonu od 25. srpnja do 3. kolovoza. Rupe u rasporedu turneje benda sugeriraju prostor za dodatne koncerte.

Njihova najava ponovnog okupljanja dolazi neposredno prije 30. obljetnice Definitely Maybe, bendovog rekordnog debija koji uključuje hitove "Supersonic", "Shakermaker" i "Live Forever". Sljedeće godine, u međuvremenu, obilježit će se 30. godišnjica njihovog drugog albuma (What’s the Story) Morning Glory?, jednog od najprodavanijih LP-ova britanske grupe svih vremena.

Oasis Live 25
Instagram @oasis 

Karte za koncerte bit će dostupne od subote 31. kolovoza u jutarnjim satima, a Ticketmaster je objavio neka od pravila i ograničenja oko kupnje ulaznica i same koncerte s napomenom kako je moguće kupiti najviše 4 ulaznice, o ulasku na koncert osoba mlađim od 12 godina, te kako nije dopušten dolazak na koncerte djeci mlađoj od 5 godina. Prema brojnim komentarima na društvenim mrežama za zaključiti je kako pravila nikog ne brinu, kako su mnogi spremni izdvojiti i veće iznose za kupnju ulaznica za koncerte jer ovo je prilika da se slavni Oasis uživo doživi po prvi put nakon 2009. godine.

Do sada poznati datumi koncerata su:

4. i 5. srpnja - Cardiff, Principality Stadium
11., 12., 19. i 20. srpnja - Manchester, Heaton Park
25. i 26. srpnja i 2. i 3. kolovoza - London, Wembley Stadium
8. i 9. kolovoza - Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
16. i 17. kolovoza - Dublin, Croke Park