S dolaskom 23. rujna, Sunce ulazi u znak Vage, označavajući početak jedne od najvažnijih sezona u astrološkom kalendaru. Vaga, sedmi znak zodijaka, simbolizira ravnotežu, pravdu, partnerstva i estetiku. Ovaj period koji traje do 23. listopada, donosi naglasak na međuljudske odnose, sklad i potragu za ljepotom u svakodnevnom životu.

Vaga je zračni znak, a njome vlada planeta Venera, koja je poznata kao planeta ljubavi, ljepote i umjetnosti. U astrologiji, Vaga simbolizira vječnu potragu za ravnotežom, bilo da se radi o osobnim odnosima, unutarnjem miru ili harmoniji u vanjskom svijetu. Vage su prirodno diplomatske, sklone pravdi i uvijek teže poštenju i pravičnosti.

horoskop zodijak mjesec
Shutterstock 

U sezoni Vage, svi smo pozvani na dublje razmišljanje o tome kako možemo postići ravnotežu u svom životu. Jesmo li previše fokusirani na jednu stranu života, zanemarujući druge? Sezona Vage donosi vrijeme da se uravnoteže profesionalni i privatni aspekti života, da izgladimo nesuglasice i poboljšamo odnose s drugima.

Sezona Vage donosi specifične teme i energije koje utječu na sve znakove, ne samo na one rođene u ovom razdoblju. Donosi vrijeme ljubavi, ljepote i harmonije. Ovo je razdoblje kada možemo poboljšati odnose, pronaći ljepotu u svakodnevnim stvarima i postići unutarnju i vanjsku ravnotežu. Dok energija Vage vlada, svi smo pozvani da budemo diplomatskiji, otvoreniji i spremniji na suradnju - sve kako bismo stvorili mirniji, ljepši i skladniji svijet oko sebe.

Iako će utjecati na sve znakove, ova će tri horoskopska znaka najjače osjetiti promjenu prelaska Sunca u Vagu. 

Horoskop astro
Shutterstock 

Vaga

Kao domaćin sezone, Vage će osjetiti najizravniji utjecaj. Ovo je njihovo vrijeme da zasjaju, budu samopouzdanije i usmjere se prema svojim osobnim ciljevima. Sunce u Vagi donosi povećanu energiju, fokus na odnose i potrebu za ravnotežom u svim aspektima života. Vage će se osjećati motivirano da rade na sebi, poboljšaju svoje veze i donesu važne odluke koje se tiču osobnih i profesionalnih ciljeva.

Ključni fokus: Samorazvoj, ljubavni i prijateljski odnosi, estetske i kreativne aktivnosti.

Ovan

Kao suprotan znak Vagi, Ovnovi će se suočiti s intenzivnim izazovima, posebno u području partnerstva i odnosa. Sezona Vage donosi energiju suradnje i kompromisa, što može biti teško za Ovna koji je poznat po svojoj neovisnosti i impulzivnosti. Ovo je prilika za Ovna da uči kako se prilagoditi potrebama drugih, kako biti strpljiviji i razumjeti važnost ravnoteže u odnosima.

Ključni fokus: Suradnja, kompromis, balansiranje između osobnih želja i potreba partnera.

Horoskop
Shutterstock 

Blizanci

Blizanci, kao zračni znak poput Vage, osjećaju sklad s energijom koju donosi ova sezona. Vaga potiče komunikaciju, intelektualne aktivnosti i društvene interakcije, što su područja u kojima se Blizanci osjećaju najudobnije. Ovo je idealno vrijeme za Blizance da razvijaju svoje odnose, surađuju u kreativnim projektima i istražuju nove ideje. Oni će biti inspirirani za umrežavanje, stvaranje novih prijateljstava i istraživanje novih socijalnih i intelektualnih mogućnosti.

Ključni fokus: Društvene aktivnosti, kreativnost, komunikacija, razvijanje novih odnosa.