Jesen je stigla, ali ovog puta nije samo priroda ta koja se sprema za promjene. Retrogradni Jupiter, koji će vladati nebom u listopadu, donosi mješavinu mudrosti, duhovnih lekcija i nekoliko neočekivanih obrata. Jeste li spremni za ono što će otkriti? Provjerimo kako će se njegova energija preliti u horoskopske znakove i što znači za svakoga od nas.

Što je retrogradan Jupiter i kada ga možemo očekivati?

Jupiterovo retrogradno kretanje je astrološki fenomen kada se čini da ovaj plinoviti div ide unatrag po nebu. Navikli ste slušati o retrogradnom Merkuru, ali što je s Jupiterom? Pa, njegova energija djeluje malo drugačije. Jupiter je planet ekspanzije, rasta, znanja i optimizma. No, kada krene u retrogradno kretanje, koje ove godine počinje 9. listopada 2024. i trajat će do 4. veljače 2025., tjera nas da se okrenemo unutarnjim procesima, zastanemo i preispitamo prošle odluke.

Horoskop
Shutterstock 

Kakvu energiju donosi retrogradni Jupiter?

Kada je Jupiter retrogradan, to nas tjera da preispitamo svoja životna uvjerenja, etiku i dugoročne planove. Ovo je vrijeme za duhovni rast i introspekciju. Umjesto da jurimo naprijed, retrogradni Jupiter upućuje nas da usporimo i provjerimo jesu li naši ciljevi i vizije još uvijek usklađeni s našim unutarnjim vrijednostima.

Za mnoge to znači i suočavanje s greškama iz prošlosti, što nije nužno loše. Zapravo, ovo razdoblje može donijeti priliku da ispravimo nepravde ili pogreške koje smo napravili u prošlosti.

Horoskop
Shutterstock 

Na koje će znakove najviše utjecati retrogradni Jupiter?

Iako će Jupiter utjecati na sve znakove, neki će njegov utjecaj osjetiti jače od drugih. Posebno će vatreni znakovi, i oni koji imaju važne točke u tim znakovima, osjetiti energiju ovog retrogradnog Jupitera. Dakle, ako ste Ovan, Lav ili Strijelac, pripremite se!

Ovan

Dragi Ovnovi, retrogradni Jupiter tražit će od vas da razmislite o svojim dugoročnim ciljevima. Jeste li sigurni da idete u dobrom smjeru? Ovo je vrijeme kada se možete suočiti sa svojim nestrpljenjem i naučiti kako djelovati promišljenije. Očekujte da ćete morati ponovno procijeniti neke od svojih velikih projekata.

Lav

Lavovi, Jupiter će vas potaknuti da donesete važne lekcije u osobnom izražavanju. Živite li stvarno autentično? Možda ćete morati preispitati kako se predstavljate svijetu. Pripremite se za introspektivne trenutke u kojima će ključno pitanje biti: Jesam li zaista sretan u onome što radim?

Horoskop
Shutterstock 

Strijelac

Jupiter je vaš vladajući planet pa njegov retrogradni ciklus ima posebno jak utjecaj na vas. Strijelci, ovo je vrijeme kada ćete morati preispitati svoje filozofske poglede i uvjerenja. Možda ćete otkriti da neke stvari u koje ste nekoć vjerovali više nisu istinite. Ovo razdoblje će vas natjerati da tragate za dubljim istinama života.

 Izvor: Elle.rs