Uoči Tjedna mode u Parizu stižu velike vijesti: Dokumentarac 'Inside the Dream: Mugler' uvodi nas u svijet kultne kuće

Kako je bilo nekada i kako je danas.

Instagram (@muglerofficial)

Modna kuća Mugler napokon dobiva svoj dokumentarac koji će zaroniti u povijest velikog pariškog brenda koji je osnovao Manfred Thierry Mugler, a zaplivat će i novom vizijom kuće pod vodstvom kreativnog direktora Caseyja Cadwalladera.

'Inside the Dream: Mugler' jednosatni je dokumentarni film nastao u režiji Matthieua Menua, istog uma koji stoji iza Diorovog dokumentarca iz 2023. godine o kultnom J'adore parfemu.

Dok uranja gledatelje u 50 godina dugu povijest Muglerovih trenutaka pomicanja couture granica poput Chimère sirena haljine, film će također odvesti publiku behind the scenes Cadwalladerove prezentacije za kolekciju proljeće/ljeto 2024.

frederic REGLAIN / Alamy / Alamy / Profimedia  La Chimère Mugler haljina

Nikada prije viđene arhivske snimke iz Muglerovih ranih dana bit će predstavljene zajedno sa snimkama iza kulisa nedavnih trenutaka poput Zendayinog dolaska na crveni tepih filma 'Dune: Part Two' kada je nosila FW95 'Maschinenmench' odijelo u stilu kiborga.

Nakon što je 2017. prepustio upravljanje svojom kućom Cadwalladeru, Manfred Thierry Mugler preminuo je u siječnju 2022. godine. Njegova famozna arhiva ženstvenih odjevnih predmeta učinila je kuću omiljenom među najutjecajnijim svjetskim izvođačima poput Lady Gage i Beyonce.

RINDOFF-GARCIA / Bestimage / Profimedia  Mugler revija 1998.

Neka od njegovih najpoznatijih djela putovala su u muzeje diljem svijeta za izložbu Thierry Mugler: Couturissime, a konačno su se zaustavila u Brooklyn Museum u studenom 2022.

Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia  Kylie Jenner nosi Muglera

Dan nakon premijere novog dokumentarnog filma, Cadwalladerova kolekcija za proljeće/ljeto 2025. debitirat će na Tjednu mode u Parizu 26. rujna u 14:30. Dakle, 'Inside the Dream: Mugler' stiže 25. rujna. 

Nadolazeći dokumentarac tada će biti dostupan za gledanje u Francuskoj putem Canala+, a ubrzo nakon toga bit će dostupan na Prime Video i drugim globalnim platformama.

Inside the Dream: Mugler  YouTube