Zendaya se jučerašnjim dolaksom na svjetsku premijeru filma Dune 2 u Londonu, noseći futurističko odijelo koje je dizajnirao Thierry Mugler potvrdila kao kraljica crvenih tepiha. Posebnost ovog outfita je prije svega u činjenici da je dizjaniran za Muglerovo jesensku kolekciju iz 1995. godine, a inspirirano je likom Futura iz romana Thea von Harboua iz 1925. "Metropolis".

Zendaya Dune 2 London
Steve Vas / imago stock&people / Profimedia 


Zanimljiv je i podatak kako je za izradu ovog kiborg odijela bilo potrebno šest mjeseci rada, da je nastalo u tandemu s dugogodišnjim Muglerovim suradnikom i umjetnikom, Jean-Jacquesom Urcunom, da je poznato kao "Maschinenmensch", te da je 2022. robotsko odijelo bilo dijelom izložbe "Thierry Mugler: Couturissime" u New Yorku i da nikada nije nošeno otkako je sišao s modne piste.

Zendaya Dune 2 London
Mike Raison / dmg media / Profimedia 

Zendaya Dune 2 London
Julie Edwards / Avalon / Profimedia 

Zendaya je prošetala u originalnom komadu koji spaja metalne komade s pleksiglasom, a i ovaj je styling potpisao Law Roach. Razlika od originalnog looka je u tome što Zendaya nije koristila kacigu kostima, te što je oko vrata nosila moćnu Bulgari ogrlicu. Kasnije se glumica presvukla u crnu Muglerovu haljinu.

Zendaya Dune 2 London
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Ovaj moćni outfit je kruna svakom od stylinga u kojima se slavna Zendaya pojavila na najavnoj turneji za novi film.

Zendaya Dune 2 London
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia Zendaya, Roksanda

Zendaya Dune 2 Paris
Sebastien Fremont / Starface / Profimedia Zendaya, Louis Vuitton

Zendaya Dune 2 Pariz
Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Zendaya, Alaia

Zendaya Dune 2 Meksiko
Carlos Tischler / imago stock&people / Profimedia Zendaya, Bottega Veneta

Zendaya Dune 2 Meksiko
Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia Zendaya, Torishéju

Od looka iz Roksandine kolekcije za jesen 2024. koja tek treba biti predstavljena na modnoj reviji, preko custom made dvodjelne kombinacije s potpisom Louis Vuittona i minimalističke spiralne haljine s potpisom modne kuće Alaïa u Parizu, do custom izdanja Bottege Venete i Torishéjua Dumija u Mexico Cityju i nešto ležernijeg looka Louis Vuittonove iz kolekcije za jesen 2023. Glumica je svaki look zaokružila odličnom frizurom, make upom i nakitom.

Dune 2 London
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

A na londonskoj promociji pažnju je privukla i Anya Taylor-Joy koja je ovim pojavljivanjem potvrdila svoju ulogu u filmu, baš kao i kolege Florence Pugh, Timothée Chalamet, Austin Butler i ostali, svi odjeveni u odlično stilizirane i modno autentične lookove.