Zašto odjednom svi gledaju mormonske supruge i njihov tajni život? Kako je iz TikTok drame nastao cijeli reality show

Nešto drugačiji mormonizam, ili?

Instagram (@secretlivesonhulu)

Ranije ovog mjeseca, streaming servis Hulu postao je bogatiji za još jedan show koji već sada privlači pažnju javnosti čak i samo svojim nazivom - 'The Secret Lives of Mornom Wives'.

Da, ako vam se sve ovo čini poznatim, vjerojatno ste se već sa sličnim sadržajem susreli gdje drugdje nego na TikToku. Naime, centar cijelog modernog online mormonskog svijeta je Taylor Frankie Paul, influencerica i majka troje djece. Internet se počeo zanimati za njezin život nakon što je na svom TiKToku s nekoliko milijuna pratitelja podijelila da se razvodi zbog 'blagog swinganja' (kako se ona tada izrazila) s grupom oženjenih prijatelja. Da, dobro ste pročitali.

Tijekom livestreama na TikToku, otkrila je da se zaljubila u jednog od muževa te se na kraju razvela od supruga. U isto vrijeme, i njezin suprug je imao otvorenu vezu s članicama grupe te je to, zapravo, bilo sve sasvim u redu. Ali, ne i zaljubljivanje... Da, nekoliko je ljubavnih partnera i supružnika prakticiralo međusobne odnose, sve po dogovoru, a i kako kažu, nitko nije išao 'do kraja' bez prisutnosti supružnika u prostoriji. 

Osim seksualnog skandala koji je potresao mormonski TikTok, Taylor je u grupi mormonskih new age majki uključena u stvaranje sadržaja na TikToku pod nazivom 'MomTok'. Tako se drama s TikToka samo prebacila na televiziju i dobila svoj show. Logično...  

Reality, također, naglašava kako članovi grupe MomTok trenutno pokušavaju preinačiti priče o mormonskim ženama te se bore s time može li MomTok izdržati vanjski pritisak i dramu. Dok je drama oko Taylorinog života središnja točka serije, ostatak MomToka ima dovoljno drame da potakne sezonu od osam epizoda ispunjenu mormonskim ženama koje ruše notorno konzervativne vrijednosti Crkve. Naravno, nije riječ o običnim ženama iz susjedstva...

'The Secret Lives of Mornom Wives' govori i o prijateljstvu, vjeri, zabadanju noževa u leđa, otkrivanju istine, nevjeri, putovanjima, druženjima - nešto kao da gledate 'The Real Housewives'. 

Ako pročitate komentare na društvenim mrežama, očekivano, i nisu baš previše pozitivni. 

Većinom ih prozivaju lažnim mornonskim suprugama koje samo koriste naziv zbog klikova kao i da ne poštuju svoje opredjeljenje. Od samog početka činilo se da žene krše sve konvencije svoje Crkve koja je poznata po svom društvenom konzervativizmu i arhaičnim pravilima, osobito za žene. Članovi se potiču da izbjegavaju 'nezdravu' glazbu i da se skromno odijevaju, međutim, Paul i njezine prijateljice već dulje vrijeme rade upravo suprotno. Sve su se udale mlade i krenule podizati velike obitelji, u skladu s diktatom Crkve, ali su također vodile i 'onaj drugi život' gdje su odbijale biti pokorne mormonske žene.

Od TikTok drame do televizijskog showa, danas doista društvene mreže kroje i više nego što mi mislimo. 

The Secret Lives of Mornom Wives  YouTube