Stigli prvi komentari filmskih kritičara na 'Gladiator 2': Predviđaju mu Oscare, tvrde da nadmašuje originalni film...

Je li zaista toliko dobar?

Imdb

Možda ste primijetili da se na društvenim mrežama naveliko piše i govori o novom filmu 'Gladiator 2', jednom od najiščekivanijih filmova za ovu godinu.

Naime, film je nedavno doživio svoju prvu projekciju u Los Angelesu pred publikom koju su činili članovi Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) i Ceha filmskih glumaca (SAG).

I kako za sada stvari stoje - filmski su kritičari oduševljeni filmom te mu, čini se, predviđaju brojne nominacije za Oscara. Sudeći po tome, Ridley Scott napravio je dostojni nastavak originalnog filma 'Gladiator' iz 2000. što su mnogi mislili da neće biti moguće.

Paramount Pictures 

'Nevjerojatno iskustvo koje će ući u povijesti kinematografije. Ne samo da nadmašuje originalni film već nadilazi i legendarne nastavke poput Kuma II, Viteza tame i ostalih. Ridley Scott se nije suzdržavao'.

'Gladiator II je najbolji film Ridleyja Scotta otkako je snimio 'The Martiana'. Grandiozan, krvav i žestok akcijski spektakl koji se nadovezuje na naslijeđe originalnog filma. Film ima predivnu scenografiju i prikazuje brojne epske bitke. Paul Mescal briljira. Denzel Washington dominira scenom i izgleda kao da uživa u svakoj sekundi'.

'Prava epska i priča i najbolji film Ridleyja Scotta u posljednjih nekoliko godina. Paul Mescal je sjajna akcijska zvijezda, a pritom ne gubi ustrajnost kojom se iskazao u indie filmovima, što ga čini pravim nasljednikom prijestolja. Denzel Washington dominira svakom scenom, bez da pretjeruje'.

'Gladiator II nije samo uvjerljivo najbolji film godine, već je jedan od najboljih filmova svih vremena. To je jedan od onih filmova koji će oživjeti vašu ljubav prema kinu. Prkosi očekivanjima, izvedbe su izvanredne, a Denzel je upravo dobio još jednog Oscara', glase neki od komentara filmskih kritičara. 

Imdb 

Imdb 

Inače, radnja novog filma događa se dva desetljeća nakon kraja prvog filma, a prati život Luciusa Verusa (Paul Mescal) iz prvog filma (Maximusovog sina), bivšeg nasljednika koji sa svojom ženom i djecom živi u Numidiji. Nakon okupacije, zarobe ga rimski vojnici predviđeni Marcusom Acaciusem (Pedro Pascal) i prisile ga u ropstvo. Mora se boriti kao gladijator, cijelo vrijeme ujedno pokušavajući osloboditi Carstvo od 'sadističke' vladavine cara Caracalle (Fred Hechinger) i cara Geta (Joseph Quinn). U borbi ga podučava njegov vlasnik i mentor (Denzel Washington).

Imdb 

Imdb 

Ipak, bez obzira na odlične komentare, publika je i dalje podijeljenog mišljenja je li doista legendarni filmski klasik trebao uopće dobiti svoj nastavak.

Prvi je dio Russellu Croweu donio Oscara za najboljeg glumca, a filmu Oscara za najbolji film, stoga zaista ne čudi što su očekivanja na toliko visokoj razini. Zaista se nadamo da će opravdati hype, a odlična je vijest što na hrvatska filmska platna stiže već ove jeseni - 14. studenog (pretpremijera 13.)

Gladiator 2 trailer  YouTube