Iako nas ljetne temperature i dalje nisu napustile te još uvijek uživamo u sunčanim danima, u zraku se počinje osjećati 'jedvačekanje' prvih malo tmurnijih dana kako bi se iz ormara izvadili omiljeni jesenski komadi.

Mnogi upravo nadolazeće godišnje doba smatraju modno idealnim, što zbog slojevitog odijevanja koje omogućuje šaroliku ekspresiju stila, što zbog uvijek trendi nude i zagasitih boja.

Kašmir, predimenzionirani šalovi, velvet materijali, omiljene čizmice, jakne i koža, polako svi ulazimo u poznati 'mood', iako uvijek najviše muku mučimo s onim pitanjem 'Kakvu jaknicu ponijeti sa sobom?' dok vani još uvijek nije toliko hladno.

Sudeći po trenutnim trendovima, nije upitno koji je odgovor.

1. Kožni blazer

Blazeri nikada ne prestaju biti popularni, bili oni predimenzionirani, bili oni kropirani. Ipak, čini se da ćemo ove jeseni često viđati kožne sakoe u ulozi jaknica. Osim što daju dojam 'rock glama', kožni sakoi mogu se kombinirati sa sređenim komadima poput haljinica i cipela na visoku petu, ali i ležernim kombinacijama s trapericama i tenisicama.

Kožni blazeri spadaju u kategoriju bezvremenskih modnih komada, a poznato je da njihova popularnost datira u devedesete koje su se vratile na sve moguće načine. Osim što će koristiti kao jaknice u jesenskim danima, kožni blazeri mogu se nositi i zimi ispod kaputa, a odlično će se slagati s drugim odjevnim predmetima pogotovo ako se odlučite za one u neutralnim nijansama kao što su crni, bež pa čak i bordo.

Olivia Culpo nosi kožni blazer
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

2. Bomber jakne

Kao i kožni blazeri, svoj velik povratak doživjele su i bomber jakne. Iako nekad često povezivane sa sportskim outfirima, danas su itekako svestrane te se mogu nositi kako na ležerne tako i na sređene kombinacije.

Dodaju malo bunt karaktera u svaki styling, a najviše volimo one blago kropirane s naglašenim ramenima. U novim kolekcijama renomiranih brendova kao što su Givenchy, Stine Goya i Loewe bomber jakne su se vratile, a sukladno tome već su preplavile ulice.

Hailey Bieber nosi bomber jaknu
Wagner AZ / LALO / Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Popularne još od vremena Toma Cruisea u 'Top Gunu', bomberice nikada nisu loš odabir, a iako su neko vrijeme bile pomalo zaboravljene, sada im možemo poželjeti dobrodošlicu!

Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners