Kraj ljeta i (neslužbeni) početak jeseni često vežemo uz početak rujna, povratak u urede i školske klupe. Ujedno taj trenutak vežemo uz sezonsku promjenu i nadopunu garderobe, posezanje za trendovima i trendi komadima. 

Ovo je i onaj trenutak u godini u kojem se s veseljem vraćamo ideji nošenja tanjih vestica i kardigana. Kardigan je uglavnom pojam za modni komad između veste i blejzera, izrađen od pletenog materijala, dugih rukava i bez kragne. Može ali i ne mora se kopčati. Ovaj komad odjeće odlično se nosi u kombinaciji s još uvijek atraktivnom ljetnom garderobom, poput dugih haljina i lepršavih suknji, ali i u mnogima omiljenoj kombinaciji s trapericama i bijelom majicom kratkih rukava.

Zanimljivo je i kako je povratak ovog (vintage) modnog komada na modnu scenu najavila revija mnogima omiljenog talijanskog brenda Miu Miu, kada su na pisti proljetne revije ze jesen/zimu 2023. modeli prošetali odjeveni upravo u kardigane i vestice. Prigušenih nijansi boja ali vrhunske elegancije, ovaj komad ušao je u modni fokus a Miuccia Prada nas je još jednom podsjetila na modne osnove cool i chic odijevanja.

Ali modna snaga vestica i kardigana puno je impresivnija, zato podsjećamo kako ih nositi i ove jeseni, u ležernim ali i elegantnijim izdanjima.

Uskladite s matchy suknjom

U paru s maksi cargo suknjom

U kombinaciji s hlačama širokih nogavica

Kardigan i trendi traperice 

Spojite sa sjajnom mini suknjom

Nosi se i uz malu crnu haljinu

U stilu modnog minimalizma

U kombinaciji s bijelom majicom i kožnim hlačama