Ranije ovog mjeseca, svijet se raspisao o modnom izdanju Kendall Jenner u kojemu je izašla s prijateljem Bad Bunnyjem u restoran Carbone u New Yorku.

Ljubiteljica jednostavnih izdanja, starija sestra Jenner za ovu je priliku birala bijelu, svilenkastu Mango košuljicu koju je uskladila s elegantnim crnim hlačama na zvono i čizmama. Naravno, naglasak je bio upravo na materijalu košulje, jer da je izašla u pamuku, čitali bismo da je Kendall za izlazak s prijateljem birala 'poslovno izdanje'.

Kendall Jenner u svilenkastoj košulji
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Odabirom svilenkaste košulje njezin je outfit automatski postao romantičan, elegantan i željan kopiranja. A onda smo shvatili da nije Kendall jedina koja je iz ormara 'slučajno' izvadila ovaj pomalo zaboravljeni modni komad.

Ranije ovog mjeseca i Meghan Markle je prošetala u sličnom izdanju u Düsseldorfu za vrijeme održavanja Invictus igara u tom gradu. Naime, smeđu košuljicu tada je uparila s bež širokim hlačama na crtu i nešto tamnijim salonkama.

Za vrijeme Filmskog Festivala u Veneciji manekenka Candice Swanepoel prošetala je u matchy setu svilene košulje i hlača uz koje je dodala jednostavne bijele sandale i zlatnu ogrlicu. S druge strane, pjevačica i glumica Jennifer Lopez uskladila je bijelu svilenkastu košuljicu s poderanim traper hlačama i plavim salonkama, iako je u njezinom izdanju najveću pažnju dobila Hermes Birkin Himalayan crocodile torba koja je prozvana i najskupljom na svijetu. 

Jennifer Lopez u svilenkastoj košulji
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Dok su trendovi za jesen i zimu već gotovo poznati, dizajneri su nam otkrili i kako će otprilike izgledati moda u nadolazećem razdoblju. Tako su Theory, Altuzarra i Ralph Lauren već pokazali svoja izdanja svilenkastih košulja u kolekcijama za ljeto 2024. godine te dali do znanja da se nisu slučajno poznate dame 'zaredale' u svojim street style izdanjima kombinirana sa svilenkastim košuljama. 

A kao i mnogo toga što je trenutno veoma aktualno i u trendu, svoje je začetke našlo u devedesetima. Ili je tada imao svoj najveći peak. Ista se stvar dogodila i sa svilenim košuljama koje su svoju eru kretale upravo prije tridesetak godina. 

Madonna u svilenoj košulji 1995. godine
Walter Weissman / Zuma Press / Profimedia 

Tada ih je Tom Ford za Gucci u kolekciji za jesen 1995. godine predstavio u raznobojnim izdanjima, a jednu je od njih nosila Madonna na dodjeli MTV glazbenih nagrada iste te godine.