Ljetne stvari polako spremamo u ormare i vrijeme je da u punom sjaju zablistaju komadi mnogima omiljenog modnog godišnjeg doba.

Iako se mnogima teško 'izvući' iz laganih kombinacija, teško je zanijekati uzbuđenje kada na red dođe shopping za novu sezonu. Novi trendovi već su itekako poznati, a vidjevši modne revije mogli smo zaključiti što ćemo najčešće viđati na ulicama modnih prijestolnica, u ponudama modnih kuća, a na posljetku i u pristupačnijim izdanjima trgovina high-street brendova.

Ako još uvijek ne znate s kakvim modnim izdanjima zakoračiti u novu sezonu, donosimo vam nekoliko savjeta

Povratak u školu

Daleko smo od nekadašnjih školskih dana, ali mjesec rujan često nas na njih podsjeti. Puloveri, kardigani, mokasinke i slatke kapice, sve su to komadi kojima se možete vratiti ove jeseni i koji su itekako trendi. 

Trendovi za jesen
Instagram @sofiacoelho 

Klasika s dodatkom modernog

Sakoi i široke hlače sastavni su dio naših ormara čitave godine, ali ove jeseni oprkrbljujemo se klasičnim komadima s modernim ažuriranjima. Jakne s dvostrukim kopčanjem postaju jaknice s trostrukim kopčanjem, siluete postaju pretjerano povećane, a prsluk umjesto sakoa će se zadržati još neko vrijeme.

Trendovi za jesen
Instagram @jeanettemadsen 

Caffe Latte boje

Trendovi upadljivih i jarkih boja dolaze i odlaze, ali ono što ostaje su neutralne nijanse koje uvijek izgledaju luksuzno i skupo. Ove sezone odijevamo se kao caffe latte - kombinacije svijetlijih i tamnijih nude nijansa, prizvuci tamno smeđe i uvijek nepogrešiva bijela.

Trendovi za jesen
Instagram @brittanybathgate 

Maxi je i dalje voljen

Kako što možemo vidjeti, maxi haljine i suknje i dalje će biti često viđeni komadi nakon što su godinama dominirale njihove midi i mini varijante.

Trendovi za jesen
Instagram @francescasaffari 

Kaput kao najvažniji statement

Stiže nam vrijeme kada nismo sigurni izaći li s jaknom ili bez nje, ali uskoro će hladno vrijeme napraviti odluku za nas. Preporučamo da ove godine uložite u dobar komad kaputa koji će podignuti i najjednostavnije outfite.

Trendovi za jesen
Instagran @jeanettemadsen