Fin i klasičan komad nakita, luksuzan sat, it-torba i dobre cipele sigurno će vam prvi pasti na pamet kada je riječ o investicijskoj kupnji. Ipak, postoji još jedan jako cijenjeni komad koji je odavno zaslužio mjesto na tom popisu i u ormarima.

Definitivno je onaj koji neće skupljati prašinu, veoma je svestran, uvijek moderan, chic i ne poznaje dobnu granicu nošenja. Riječ je o baloneru.

Burberry baloner
Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia 

Burberry baloner
Burberry Beauty via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Kada su tema baloneri glavnu riječ drži modna kuća Burberry. Slobodno možemo reći da je jedan od njihovih zaštitnih znakova, a originalno je kreiran kao izdržljiv i praktičan odjevni predmet još 1912. godine za vojnu uniformu britanske vojske. Savršen za sve vremenske prilike i vodootporan, bio je idealan izbor kojeg je kreirao Thomas Burberry, stvaratelj samog brenda.

Burberry baloner
Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Godinama nakon, nije prošla hladnija sezona, a da se baloner nije pojavio u nekoj od modnih kolekcija. It djevojke već ga naveliko nose, a mnoge modne kuće predstavile su eko-osviještene komade, poput brenda Maria McManus, Cuyana, Skall Studio, Totême, Prada...

Meghan Markle u Cuyana baloneru 

Meghan Markle u monokromatskom bež izdanju
/ Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kendall Jenner u Skall Studio baloneru

Kendall Jenner u baloneru
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Klasičan stil

Iako su dio modnog svijeta već desetljećima, i dalje su i više nego relevantni. Njihov klasičan i jednostavan dizajn čini ih savršenim izborom za različite prilike te su upravo zato mnogima omiljeni komad.

Rosie Huntington-Whiteley u Burberry baloneru
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Vremenska prilagodljivost

Baloneri su pravi izbor za vrijeme prijelaznih godišnjih doba. Obično su izrađeni od laganih materijala što ih čini idealnim za temperature koje nisu još toliko niske za kapute i bunde. Možete ih nositi tijekom proljeća, jeseni, pa čak i u blagim zimskim uvjetima.

Baloner
Sherion Mullings / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Raznolikost dizajna

Baloneri dolaze u različitim dizajnima, bojama i materijalima što znači da uvijek možete pronaći baloner koji najviše odgovara vašem osobnom stilu. Klasični crni ili bež baloneri vječni su hit, ali svi oni koji žele iskakati iz mase uvijek mogu birati sive, smeđe ili bordo komade.

Smeđi baloner
Profimedia 

Slojevito odijevanje

Mnogima je jesen omiljeno godišnje doba upravo zbog slojevitog odijevanja koje je tada na vrhuncu, a baloner je kao stvoren za to. Dovoljno je prozračan da ispod njega možete kombinirati džempere, majice ili blazere, a uvijek će izgledati chic.

Elle Fanning u baloneru
justinpalmer_ldn / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Oblikovanje figure

S obzirom na način kopčanja i vezivanja, baloneri su savršeni za stvaranje figure pješčanog sata. Opušteni savršeno prate modnu kombinaciju i liniju tijela, a zavezanih pojasa daju poseban chic štih i eleganciju.

Hailey Bieber u baloneru
@broadimage / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Trendovi nisu važni

Baloneri ne podliježu trendovima pa njihovom kupnjom ulažete u komad odjeće koji će trajati godinama i prilagoditi se promjenama u vašem stilu. On je investicija u vječni komad odjeće koji će vam služiti dugi niz godina.

Rachel Weisz u baloneru
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Praktičnost

Većina njih dolazi s brojnim džepovima koji vam omogućuju držanje sitnica, a osim toga, otporni su na loše vremenske uvjete te će vas štititi od vjetra i kiše. 

Angelina Jolie u baloneru
Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 
Erste 2023 Diners Exclusive kampanja
Erste Diners