Bliži nam se Valentinovo, jedan od najromantičnijih dana u godini kada se mnogi odluče svoju vezu podići na višu razinu. Zaruke i vjenčanje na praznike i druge važne datume izazivaju rasprave među mnogima, a Valentinovo nije iznimka.

Bez obzira na to vjerujete li da su zaruke na Valentinovo kičaste ili romantične, donosimo vam argumente za obje strane.

1. Argument protiv: predvidivost

Ideja o prosidbi na Valentinovo u teoriji može djelovati slatko, iako je pomalo predvidljiva. Odabir najromantičnijeg dana u godini stavlja vas u istu kategoriju kao i više milijuna drugih, a nije nemoguće da prosidba padne na istom mjestu koje ste pažljivo birali. Unatoč tome, blagdanske prosidbe vrlo su popularne pa su tako prosinac i Božić su najpopularniji termini.

Istraživanje Jamesa Allena, jednog od najpopularnijih trgovaca dijamantima, pokazalo je da je čak 41% anketiranih osoba u braku htjelo zaruke na Valentinovo.

Argument za: nezaboravnost

Ako vas za deset godina dok sjedite za stolom s obitelji ili prijateljima netko odluči pitati kada se dogodila prosidba, sigurni ste da nećete izgledati budalasto. A kada vaši unuci budu htjeli znati više o zarukama bake i djeda, moći ćete se pohvaliti da se to dogodilo na najromantičniji dan u godini.

2. Argument protiv: stalni podsjetnik

Ako, primjerice, isplanirate prosidbu do najsitnijih detalja, a kada 14. veljače kleknete na jedno koljeno, ljubav vašeg života vas odbije i ostavi vas sa slomljenim srcem među hrpom prolaznika. Takvo što sigurno bi boljelo, a sada zamislite da osjećate tu bol svakog 14. veljače dok se prisjećate tog događaja.

Argument za: vremenska fleksibilnost

Prosidba za Valentinovo ne znači da morate čekati baš 14. veljače. Isplanirajte vikend ili tjedan oko prosidbe, posjećujući omiljena mjesta svoje bolje polovice ili ih iznenadite romantičnim izletom prije nego što postavite sudbonosno pitanje.

3. Argument protiv: vanjski pritisak

Valentinovo može pojačati naše emocije i učiniti nas opčinjenima ljubavlju. Možda ste s partnerom već neko vrijeme i razmišljate o sljedećoj fazi vaše veze, ali možda niste spremni skočiti u zaruke. Ako se osjećate požureno zbog vanjskog pritiska, to može završiti samo loše. Ne dajte da vas Valentinovo zaslijepi.

Argument za: intimnost

Ako se odlučite zaprositi voljenu osobu na izoliranom mjestu ili u prostoriji punoj ljudi, romantična priroda Valentinova naposljetku daje intimnu atmosferu trenutku. Za razliku od Božića, manja je vjerojatnost da ćete biti okruženi članovima obitelji kada se zaručite, stoga uživajte u trenutku.