U svijetu zaruka i zaručničkog prstenja jedno je sigurno - zaručnički prsten mora biti savršen. A tajna ljepote prstena iz snova, onog zaručničkog, krije se u izgledu prstena, veličini, obliku i boji kamena, te u savršeno određenoj veličini. I dok se zaručnički prsten doživljava kroz profinjenu klasiku prstena s dijamantom zanimljivi su trendovi koji ukazuju što buduće zaručnice priželjkuju. Dobrodošli u trendove za 2023. godinu.

Moderni Art Deco

Elementi secesije u nakitu pružaju doživljaj uvijek dobrodošle elegancije, one koju bez obzira na osobni stil može prepoznati kao stvorenu baš za vas. Dijamanti, smaragdi, vintage oblici, prožeti su elegancijom koja se odlično nosi.


Kamenčići u boji

Dijamanti su vječni ali je zanimljivo kako se zadnjih godina sve više budućih zaručnica okreće kamenčićima u boji, jer osim vizualno privlačnih modela svaki takav kamenčić privlači i svojim značenjem.


Održivi dijamanti

Održive dijamante nazivaju i 100 posto conflict free, jer osim što nastaju u laboratorijima pod uvjetima koji oponašaju one u prirodi a bez štetnog utjecaja na samu prirodu, savršen su odabir osobe koje brinu o pitanjima etičnosti, potplaćenosti radnika, trgovine... Razlike u izgledu, sjaju i tvrdoći od onih nastalih u prirodi te održivih dijamanata i nema. Održivi dijamanti često su i čišći, a lakše je uzgojiti veće primjerke.

Položaj kamenčića

Trendi duguljasti oblici sjajnih kamenčića traženi su i tzv. East-West obliku, da slijede liniju prstena što zasigurno pruža savršeni prostor kada se uz zaručnički prsten nađe i vjenčani.

Toi et Moi

Ovaj naziv dolazi od francuskog pojma ti i ja i u nakitu se odnosi na prsten koji ima dva jednako velika naglašena kamenčića ili kombinaciju kamenčića i bisera. Dva, tri ili više kamenčića – neka odabir bude na vama.