Iako nas visoke temperature i dalje nisu napustile bez obzira na to što smo već itekako ušli u jesen, naznake hladnije sezone svi osjećamo.

Ono što jedva čekamo su ipak novi jesenski outfiti i trendovi koji su spremni da ih konzumiramo. Slojevito odijevanje, nude nijanse, pletiva, čizmice, baloneri i kaputići, sve to nestrpljivo čeka u ormarima kako bi prošetalo ulicama grada, a iako svi imamo svoje omiljene jesenske kombinacije, mi vas dodatno inspiriramo za neke nove. 

Pletena haljina + čizme do koljena

Što je više cozy od ove kombinacije? Toliko jednostavno za kombiniranje, a toliko divno i chic. Uz nju se savršeno slažu bomber, traper ili kožne jaknice, ali i oversized blazeri. Haljinice od pletiva slove jedan od onih komada koje godinama možemo držati u ormaru i nikada neće izaći iz trenda, a jedan od razloga je njihova svestranost u tome da se mogu stilizirati na bezbroj načina.

Pletena haljina i čizme do koljena
Instagram (@babba) 

Denim on denim + gležnjače

Neki će uvijek reći da je traper najbolji izbor za ranu jesen, a ako uzmemo u obzir da se u ovoj sezoni vratio na velika vrata - apsolutno podržavamo tvrdnju. Midi traper suknje još su u proljeće počele osvajati dame diljem svijeta, a savršene su i za slaganje jesenskih izdanja uz čizmice.

Traper midi suknja i traper košulja
Instagram (@mimixn) 

Kratka suknja + kožni baloner

Baloneri su oduvijek i zauvijek must have svakog ormara i teško je pronaći kombinaciju s kojom se oni ne slažu. Iako ih svi najčešće zamišljamo u bež nijansama, probajte dati priliku kožnom modelu koji će biti odličan izbor uz crno-bijelo izdanje s kratkom crnom suknjicom i crnim mokasinkama. Pravi jesenski nepogrešiv klasik.

Kožni baloner i kratka suknja
Instagram (@ellenclaesson) 

Karirani kaput + cigareta hlače

Jesen i kaputići s uzorcima se međusobno obožavaju, a karirano je uvijek in. Elegantnije hlače cigareta kroja u kombinaciji s puloverom i tenisicama stvaraju pravu casual chic kombinaciju koju će karirani kaputić dodatno osvježiti, a uz neutralne boje jeseni, znamo svi, nema pogreške. 

Karirani kaput i cigareta hlače
Instagram (@cocobeautea) 

Wide leg traperice + kratka majica

Traperice širokog kroja posljednjih su godina zauzele prvo mjesto u popularnosti modela traperica, a bez sumnje nosit će se i dalje. Za ranojesenski look, jednostavno kombiniranje s običnom majicom kratkih rukava i balerinkama iznjedrit će bez puno muke go to kombinaciju. S obzirom na to da je riječ o prilično bazičnom outfitu, dozvoljava nam koketiranje s istaknutnijim torbicama ili modnim dodacima kao, primjerice, trenutno iznimno popularnom trakom za kosu.

Wide leg traperice i kratka majica
Instagram (@emilisindlev) 

Kožna suknja + mule cipele

Već smo zaključili da kožno ne izlazi iz mode i da su uz nešto popularnije hlače voljene i kožne suknje. Iako možda naizgled teške za kombiniranje, uz običan pulover, mule cipele, balerinke ili mokasinke dobit ćete jesensku kombinaciju bez greške. Kožne suknje odlične su za slaganje ležernih, ali i elegantnijih modnih izdanja u kombinaciji s, primjerice, poslovnim košuljicama. 

Kožna suknja i mule cipele
Instagram (@anoukyve) 

Dolčevita + trapez hlače 

Dolčevita je mnogima omiljeni modni komad hladnijih sezona upravo zbog jednostavnosti i elegancije kojom odašilje. U kombinaciji sa sređenijim modelom hlača uvijek ćete dobiti željeni jesenski look, a dodatni pečat napravit ćete ako je riječ o monokromatskom izdanju koji posebno dodaje dozu luksuza. 

Dolčevita i trapez hlače
Instagram (@brittanyxavier)